Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.23

elszámoló levél utáni adatkérés

Tisztelt Erste Bank! 

 

2015.04.23.-án átvettük a 2015.04.10.-én kelt, RL...... számú, elszámolásról szóló értesítő levelüket a 20....001 szerződéssel kapcsolatban.

 

Szeretnénk a Bank figyelmét felhívni arra a tényre, hogy 2011. szeptember 26. óta polgári peres eljárás van köztünk. A per jelenleg a Fővárosi Törvényszéken felfüggesztés alatt van (6..../2013/8).

 

A 3,5 éve zajló per kapcsán bíróságnak kell dönteni arról, hogy létrejött-e köztünk egyáltalán fogyasztói bankkölcsön szerződés? Amennyiben létrejött köztünk szerződés, akkor teljesen vagy részben érvényes-e? Amennyiben a kölcsönszerződés nem teljesen érvénytelen, akkor egyedileg megtárgyalt szerződési feltétel-e a vételi és eladási árfolyam alkalmazása, a szerződésben szereplő kamatláb változást lehetővé tevő szerződési pontok egyértelműek és érthetőek-e, amennyiben igen, akkor a Bank a szerződés tartalmának megfelelően változtatta-e a kamatlábakat az elmúlt években? Amennyiben létrejött köztünk bankkölcsön szerződés, akkor annak a tárgya álláspontunk szerint 17 millió forint. A bíróságnak erről is és még ezeken felül sok kérdésben kell döntenie. Ezek is befolyásolják az elszámolást. 

 

Álláspontunk szerint nem tartozunk a 2014 évi XXXVIII, XL és LXXVII törvények hatálya alá, de mint előbb közöltük, erről a folyamatban lévő perben az eljáró bíróságnak kell majd döntenie.

 

Az elszámolással kapcsolatos adatokat szeretnénk azonban mindenképpen ellenőrizni. Kérjük, 5 napon belül küldjék el számunkra az elszámolás számszaki ellenőrzéséhez szükséges teljes körű levezetést nyomtatott formában az 58/2014 (XII.17) MNB rendelet 2. § (8) alapján.

 

Kérjük, hogy a régi (a szerződéskötéskor hatályos) Htp. 78.§ alapján a szerződéskötés előtt elkészített, a szerződéskötéskor elkészített és a futamidő alatt elkészített kockázatvállalással és ingatlanfedezettel kapcsolatos iratokat is csatolják a válaszlevelükhöz.

 

Kérjük, hogy a hitelkérelmi adatlapunkat, kölcsön igénylő nyomtatványunkat és a hozzá csatolt iratokat (pl: munkáltatói jövedelem igazolások) is csatolják a válaszlevelükhöz.

 

Budapest...

 

 

Az elszámoló levél tartalmáról:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/per/felmondott-szerzodes-elszamolasa.html