Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.25

Banki panasz – HUF elszámolásom 2/7 rész

Témák szerint most a panasz kissé átszerkesztve – részletek hét részben.

2. rész.

 

 

 

Az áthidaló kölcsönszerződés sajnálatos módon nem csak hiányos, hanem nagyon súlyos valótlanságot is tartalmaz, mivel az I/1. pontja szerint „133.666 CHF összegre kölcsönszerződés jött létre 2027.05.15.-i lejáratra”.

Mindenképpen szeretnénk ezúton is határozottan kijelenteni, hogy 133.666 CHF kölcsön összegre soha nem kötöttünk kölcsönszerződést az Erste Bankkal, ekkora összeget nem bocsátott a rendelkezésünkre, sem úgy hogy deviza folyószámlánkra utalta volna, sem úgy, hogy konvertálás (átváltás) után a forintszámlánkra utalta volna.

 

A CHF elszámolású lakáscélú kölcsönnel kapcsolatban már megkaptuk az elszámolást, a vitatott pontok tisztázása a Pénzügyi Békéltető Testület előtt van.

 

Postán megkaptuk a 2015. szeptember 28.-án keltezett (vonalkód: RL ………. 8) elszámolású levelüket, a részletes elszámolást az Erste Bank honlapjáról töltöttük le.

 

Mélységesen felháborítónak és tisztességtelennek tartjuk az elszámolással kapcsolatban küldött tájékoztatójukat.

 

 

I.Általánosságban az észrevételeink:

 

  • A tájékoztató levélben egymás mellé helyeznek más-más időpontban megállapított összegeket.
  • A részletes tájékoztató 138 oldalon 364 oszlopot tartalmaz. Az egymáshoz tartozó adatok nem egymás mellett szerepelnek, hanem távol egymástól. Az adatok közti képletek nincsenek megadva.
  • Több tucat oszlop nulla értéket tartalmaz, több oldal nulla értéket tartalmaz. Mindez nehezíti a feldolgozást az ellenőrzést.
  • Teljesen feleslegesen és megtévesztően tartalmaz a részletes elszámolás EUR és CHF árfolyamokat is!
  • Látszik, mindent elkövettek, hogy az adatokat ne lehessen könnyedén megtalálni, ellenőrizni és hogy a számítást ne lehessen egyszerűen újraszámolni.

 

Tisztességtelennek tartjuk, hogy az értesítő levél 2015. április 30.-i dátummal közöl adatot, azonban a részletes tájékoztatóban nincs ilyen dátumsor! A megadott adatokat így nem lehet ellenőrizni.

 

 

Tisztességtelennek tartjuk, hogy az értesítő levél 2015. szeptember 2.-i dátummal közöl adatot, azonban a részletes tájékoztatóban nincs ilyen dátumsor! A részletes tájékoztatóban az utolsó dátum 2015. június 30. A megadott adatokat így nem lehet ellenőrizni.