Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.22

A végrehajtási perem felfüggesztve

vh-per-felfugg---kep--01.png

 

 

A végrehajtásom ellen indított peremben a bíró a pert felfüggesztette addig, amíg a másik per (Föv.Töv) le nem zárul.

 

 

A másik per (indítva 2011. szept.) jelenleg felfüggesztés alatt van.

 

 

Így már két felfüggesztett perem van jelenleg.

 

 

Valamint van két élő perem is,

  • - egyik a közjegyző válaszlevele kapcsán (kifogásoltuk a végrehajtás során az eljárását)
  •  - a másikban végrehajtást kezdeményeztem bíróságon az Erste ellen, hogy hajtsa végre a PBT kötelező határozatát, melyben új elszámolás készítésére kötelezte (az eredeti elszámolás a PBT szerint is hibákat tartalmaz) az Erstét.

 

Ez összesen négy per.

 

Ajánlom a figyelmetekbe a mostani határozatból:

 

vh-per-felfugg---kep--02.png

 

A Közjegyzői Kamara elnöke szerint egy szerződést csak egyszer lehet felmondani, ha az a felmondás nem közjegyzői okirattal készült, akkor a bank nem kezdeményezhet jogszerűen végrehajtást.

 

 

Lásd:

 

 

 

„ Leírom azt, hogy felmondtam a szerződést, ezzel tudomására hoztam a másik félnek, hogy felmondtam,  ha én ezt előbb kapom meg igazolhatóan, mint a közokirati felmondást, akkor a közokirati felmondásnak már nem lesz hatálya. Mert azzal mondom fel, hogy tudomást szerez a másik fél. Akkor hatályosul a felmondás. Ha én  magánokiratban leírom hogy felmondom, közokiratban leírom, hogy felmondom, de a magánokiratot nem juttatom el, pedig előbbi keltezésű, akkor a közokirat lesz az érdekes. Ha ez fordítva történik, akkor a magánokirat lesz az érvényes... Az a kérdés, melyiket kapom meg előbb… Amikor tudomást szereztem, én akkor tudom, hogy köztünk megszűnt ez a jogviszony az Ő egyoldalú nyilatkozatával. De a felmondásnak a  végrehajthatósághoz közokirati formában kell történnie. Ha nincs közokiratban felmondott jogviszony közöttünk, csak magánokiratban, nem lehet végrehajtást vezetni.”

( 3. rész 28:55-től)

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/levelvaltas---a-kozjegyzok-szerepe--feladata-2.---felmondas.html

 

 

ui: még decemberben egy másik határozatában a bíróság a végrehajtási eljárást felfüggesztette. Így már a végrehajtó nem vonja a fizetésem 33 %-át.