Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.12

a PBT-hez fordultam....

Kitöltöttem az előírt 150-es nyomtatványt és postáztam a PBT-nek.

A lényeg és a történtek (no meg érdekességek):

 

6.2

Én, Szabó József 2016.szeptember 21.-én voltam bent az Erste bank Erzsébet körúti fiókjában ügyeimet intézni. Közöltem az ügyintézővel, hogy szeretnénk fizetni az áthidaló kölcsön törlesztését, mert nem áll érdekünkben, hogy a bank felmondja a szerződésünket. Az ügyintéző közölte, hogy él a szerződés, semmi akadálya annak hogy fizessünk. Én megkérdeztem, mi ennek a módja? Ő azt a felvilágosítást adta, hogy, fizessem be a folyószámlámra az összeget készpénzben és az összeg az áthidaló kölcsönöm törlesztésére fog fordítódni, mivel a deviza elszámolású szerződésem a bank már felmondta. Felajánlotta, hogy akár most is tudok pénzt befizetni. Közöltem vele, hogy sajnos meg kell várnom a következő hónap elejét, amikor fizetést kapok.

 

2016. október 6.-án kaptuk meg postán az Erste Bank 2016. szeptember 19.-én kelt levelét, melyben közli a bank, hogy felmondta az áthidaló kölcsönszerződést.

 

Azonnal (2016. október 7.) írásban kértük a szerződés felmondásának visszavonását, melyre a bank 2016. október 13.-án érthetetlen módon elutasító választ adott (indoklás nélkül).

 

Felajánlottuk, hogy addig, míg a köztünk folyamatban lévő per le nem zárul, havi 60.000 Forintot fizetünk.

Az Erste Bank érthetetlen módon erre is elutasító választ adott (indoklás nélkül).

 

A 2016. október 13.-i levelében az Erste Bank valótlanul állítja, hogy „telefonos megkeresés alkalmával tájékoztattak, hogy a C43511-002 ügylet kapcsán részletfizetésre nincs lehetőség”.

A bank nem hívott telefonon minket ezzel a kölcsönnel kapcsolatban, így ilyen tájékoztatást sem kaptunk.

 

Az indoklásban az „ingatlan értékének nagyságára” hivatkozik a bank. Ezt nem tudjuk értelmezni, mivel az áthidaló kölcsön nem ingatlan fedezetű kölcsön, így nem értjük, hogy mi köze van tartozásunknak az ingatlanunk értékéhez.

 

A levelében az Erste Bank közli, hogy „Önnek lehetősége van az ingatlan értékesítésére…”. Ezt a megoldási javaslatot nem tudjuk értelmezni, mivel az ingatlanon az Erste Bank jelzáloga van bejegyezve 2007 óta.  

 

A levélben az Erste Bank közli még, hogy „Önnek lehetősége van … a tartozás nagyobb részének befizetésére, valamint a tartozás engedményezése….” 

Nem világos, hogy mit jelent a „nagyobb rész befizetése” – mekkora összeget kell befizetnünk, hogy a teljes tartozás megszűnjön?

Azt sem értjük, hogy kinek, milyen körülmények között tudjuk mi engedményezni a tartozást?

 

2016.10.04.-i keltezéssel kaptuk meg az Erste Bank „felmondás utáni értesítő levelét”. Ebben lejárt ügyleti kamatként 399.976 Ft szerepel.

A 2016.09.19.-i azonnali felmondó levélben lejárt ügyleti kamatként 399.053 Ft szerepel.

Kérésünkre a bank a 2016. október 13.-i leveléhez csatolta a „törlesztési kimutatást”. Az ebben szereplő nem megfizetett kamatösszegeket összeadva 398.746 Ft-ot kapunk.

Az azonnali felmondó levél szerint a tartozás a késedelmi kamatokkal nő, tehát nem nőhet az ügyleti kamat.

 

 

8.

Az Erste Bank folyamatosan félrevezető információkat ad nekünk, tévesen számol, tisztességtelen, érthetetlen szerződési pontokat tartalmazó szerződéseket, válaszleveleket ír – ezért is van folyamatban perünk a bankkal szemben ezzel az áthidaló kölcsönszerződésünkkel kapcsolatban. A bank megtévesztett bennünket, amikor azt közölte, hogy élő a szerződésünk. Megalapozatlan követelésekkel áll elő.

 

Kérjük a Pénzügyi Békéltető Testületet, hogy közvetítsen köztünk, segítse elő, hogy a szerződésünk életben maradjon és a jogerős bírósági ítéletnek megfelelően fizethessük majd vissza kamatostul a ténylegesen kölcsön kapott összeget. Addig is fizetjük havonta a korábban már felajánlott 60.000 Ft-ot.

 

Azt nem kérjük, hogy a tartozás összegéről döntsön a Pénzügyi Békéltető Testületet, hiszen ez ügyben a bírósági perünk még folyamatban van.

 

Határozottan kérjük az eljárás során a személyes meghallgatásunkat!

 

athidalo-pbt-szines---kep.png