Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.21

1 bank - 2 szerződés - 6 jogi eljárás

1-bank-...---kep-01.png

 

 

1 bank: Erste

 

2 kölcsönszerződés: CHF-es jelzálogkölcsön és áthidaló forintos kölcsön

 

6 jogi eljárás:

 

  • Létre nem jött, semmis, tisztességtelen CHF-es szerződés

A 2011-ben indított per jelenleg fel van függesztve a Fővárosi Törvényszéken, mivel az Elszámolás vitatása nem zárult még le

 

 

  • Új Elszámolást kell készíteni

Két éves pereskedéssel sikerült elérni azt, hogy a PBT vegye komolyan az észrevételeimet a CHF-es kölcsön Elszámolásával kapcsolatban. Amint lehetőségem volt megmutatni a hibákat, egyből kötelezték az Erstét új elszámolás készítésére. Az Erste azonban határidőre nem küldött új elszámolást. Panaszt nyújtottam be a banknak. Még nem kaptam rá választ. Ha nem készít új elszámolást az Erste, akkor Bíróságon kérhetek végrehajtást. Ha ismét hibás Elszámolást készít, akkor kezdhetem elölről a vitatását.

 

 

  • Végrehajtási eljárás vitatása a banknál

Az Erste elindította a végrehajtási eljárást a nem fizetett CHF-es kölcsön miatt. Panaszt tettem, mivel az Elszámolás még nem fejeződött be. Napokon belül letelik a 30 napos határidő, amin belül az Erstének válaszolnia kell. Ha nem válaszol, a PBT-nél teszek bejelentést, a panaszkezelési hiányosságok miatt.

 

 

  • Végrehajtási eljárás vitatása a közjegyzőnél

A közjegyző tudott arról, hogy évek óta tart a per, és hogy nincs lezárt Elszámolás, mégis kiállította a végrehajtás elindításához az iratát. Az elküldött ügyvédi levélünk még több hiányosságra felhívja a közjegyző figyelmét. Ha a közjegyző nem vonja vissza az okiratát, akkor könnyen lehet, hogy pereljük a közjegyzőt is.

 

 

  • Végrehajtás megszüntetése iránti per

Természetesen bíróságon pert indítottunk a végrehajtás megszüntetéséért

 

 

  • Hibás számolások, elszámolások és egyebek a PBT-én

Az Erste hibásan számolta ki az áthidaló kölcsön összegét, az áthidalós  befizetéseket önkényesen az exCHF-es kölcsönre számolta el (a határozott szándékommal ellentétesen), lehetetlenné tette az Erste a tartozás megfizetését, a felmondott szerződésnek nő az ügyleti kamatösszege, az Erste a válaszlevelében megtoldta a törvény szövegét, egyik havi befizetésem jelentős része pedig eltűnt.  Sok-sok érdekesség lesz a jövő heti személyes meghallgatáson a PBT-n.

 

 

 

 

Ha valaki a fentieket elmeséli nekem, akkor azt mondom, hogy nem létezik, ilyen nincs, így nem mehetnek egy Unió tagországában a dolgok.

 

Remélem mindent felsoroltam....