Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.08

ismertető a könyvről és információ

A büntetőjog lényege, hogy a közösségellenes, társadalomra veszélyes cselekmények elkövetőt felelősségre vonják, és amennyiben cselekményük gondatlanságra vagy szándékosságra vezethető vissza megbüntetik. „Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el. A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás különösen jelentős kárt okoz.”

 

Épp 15 éve, hogy a devizahitelezés a gépjármű kölcsönökkel elindult hazánkban. 2004-ben már jelzálog kölcsönöknél is megjelent a devizaalapú, a deviza elszámolású hitel. A lakosság nyolc év alatt 10.000 milliárd forint összegű kölcsönt vett fel, nagyrészt azért mert megtévesztették, becsapták. Félrevezették az árfolyamkockázattal, a kamatok változtathatóságával, és (állítólag) az árfolyamréssel kapcsolatban. A lakosságnak okozott kár több ezer milliárd forint.

 

Tények, adatok, összefüggések, egymásnak ellentmondó állítások; a bankrendszer megtévesztései; bírósági ítéletek valótlanságai. A könyv tartalma egy tényleges ügyészségi feljelentés.

 

Már jóval többről van szó, mint hogy néhány bank tisztességtelen, törvénytelen szerződést kötött. Bűncselekmény történt? Megfelelően működik az igazságszolgáltatás? Ez ügyben a társadalomnak kell döntést hoznia. Az ítéletet a társadalom mondja ki. Ha mi, akik elszenvedjük az egészet, nem tesszük ezt meg, megteszik majd az utódaink, esetleg csak évtizedekkel később.

Ez a fenti szöveg van a könyvem hátlapján.

 

hatlap-terv---1.0.png

 

A rengeteg ábra, grafikon, adat, táblázat (több mint 200) valamint a sok-sok idézet alaposan felduzzasztotta a könyvem, több mint 400 oldalas lesz (jelenleg tördelés alatt). (Az ügyészségre beadott feljelentés 234 oldal volt - könyvbe tördelve megnőtt az oldalszám.)

A könyv ára 4.800 Ft.

 

elolap-terv---1.0.png

 

A könyv idén szeptemberben jelenik meg. Az elővásárlók kedvezményt kapnak a könyv árából és még megjelenés előtt jutnak hozzá a könyvhöz. A nyomdából egyből a postára viszem a könyveket, és küldöm számukra. A posta költséget én állom. Elővásárlás e-mailben:

 

devizahiteligazsag@gmail.com

 

Tervezek egy könyvbemutatót is. Nem előadásos formában, hanem olyan beszélgetős félét. Időpontot és helyet még nem tudok.