Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.06

devizahiteles könyvajánló: LÁMPAGYÚJTOGATÓK

Abban a szerencsében részesültem, hogy devizahiteles érdekvédő szervezetek vezetői tiszteltek meg figyelmükkel és riportokat készíthettem velük. Egy párbeszéd lett belőle.

 

Részletek a könyvből:

 

Hámori Gábor

"Én nagyon szeretem a műszaki dolgokat. Én foglalkozom építésvezetéssel, én gyártok pálinkafőző berendezést, ami az én találmányom, én szeretek kertészkedni, gitározni, vitorlázni. Minden olyan dolog, ami érdekel, azt annak a folyamatnak a megismerését a végtelenségig tudom boncolgatni és abba nagyon belemerülök. Valahogy így voltam ezzel a devizahitel kérdéssel is, hogy egészen addig, míg nem állt teljesen össze a fejemben, hogy tulajdonképpen itt miről van szó, addig egyszerűen nem éreztem jól magam a bőrömben. Akkor, amikor én megismerek egy folyamatot, akkor tudok egy kicsit hátradőlni és kifújni a levegőt, mert, hogy akkor már rend van a fejemben."

 

Póka László

"Amikor Siófokon először csináltunk egy sárga járást, hát szerintem nem volt a kapitányságon arany csillagos, aki ne jött volna oda a helyszínre. De hegyekben. Több volt a rendőr. Négyen voltunk és tele volt rendőrökkel a Fő tér. Mindenki odajött és mindenki meg akart minket ismerni és nem gyenyóztak, hanem meg akarták tudni, hogy miért csináljuk, hogy csináljuk, mi a motivációnk, mi ennek a jogi háttere? Meg akarták ismerni azt, hogy miért nem tilthatja meg a bankban a biztonsági őr, hogy én kamerázzak? Abszolút nagyok pozitív volt, ott. Az volt az egyik legpozitívabb."

 

Szabó József

"Azt is elhatároztam, hogy mások tevékenységét nem fogom elemezni, nem mondok róla véleményt. Ehhez egy-két kivételtől eltekintve tartottam magam. Mivel én sem kritizálom mások szakmai elképzelését, az is hidegen hagy, hogy mit mondhatnak rólam. Viszont, minden felvetést a magam szemszögéből elemzek, kérdéseket teszek fel és válaszokat keresek. Ami jónak tűnik, azt hasznosítom, beépítem a meglévő ismereteim közé. Amit nem tartok „igaznak”, azzal nem foglalkozom."

 

Kerékgyártó Katalin és Kerékgyártó László

"Először nagyon furcsa volt, hogy egy téren egy csomó idegen emberrel beszélgettünk, hiszen ugyanaz volt a problémánk. Volt közöttünk olyan, aki addigra már szerzett némi tudást, őt hallgattuk nagy lelkesedéssel. Aztán jött a következő találkozás, születtek Facebook oldalak, ismerkedtünk, beszélgettünk, buzdítottuk egymást. Úgy éreztük, hogy tennünk kell, és egyszer csak ott találtuk magunkat a „harcok” közepében."

 

Lázár Dénes

"Én ezt egy szakmai kihívásnak éreztem. Külföldön végeztem el a jogi egyetemet. Amikor frissen végzett ügyvédként 2006-ban hazajöttem Budapestre, dolgoztam itthon néhány évet a pénzügyi szektorban, jogászként. Akkor én azt gondoltam, hogy ez egy rettenetesen nagy kihívás a devizahitelek érdekvédelmét keresztülvinni. Egyrészről szakmai kihívás, másrészt azt gondoltam, hogy csinálok valami jót azzal, hogyha segítek az embereknek kijutni, kimászni ezekből a szerződésekből, plusz, ha sikerülne elindítani az igazságszolgáltatásban a demokratikus rendszerváltást, akkor az is egy jó dolog lenne."

 

Madari Tibor

"Mi vagyunk a capitólium ludak, az a dolgunk, hogy gágogjunk. Gágogjunk hangosabban, gágogjunk minél szakmaiabban, hozzáértőbben. Ne hagyjuk magunkat elhallgattatni, bosszantsuk őfelsége kormányát és civil szervezeteit is, hogy kénytelenek legyenek ők is foglalkozni ezzel a dologgal."

 

A könyv címe: Lámpagyújtogatók

 

lampagyujtogatok---cimlap.png

 

 

Folyamatosan bővülő tartalmakat találhattok itt:

https://www.facebook.com/lampagyujtogatokkonyv/

 

Kapcsolatba léphettek velem közvetlenül is:

lampagyujtogatok@gmail.com

 

Üdvözlettel: Baranyai Csaba