Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.10.06

NGM válasz - kértük a Bankszövetség megoldási tervezetét

 NGM/22109/2013

 

Tisztelt Szabó József Úr!

 

Álláspontunk szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Bankszövetségtől kapott korábbi anyagok részben már aktualitásukat vesztették, és nem jelenthetnek kiindulási alapot a civil szervezetekkel folytatott tárgyalások során, azokat tiszta lappal érdemes elkezdeni mind a két fél részéről.

 

Úgy gondoljuk, a megállapodás mind a két tárgyalópartnernek érdekében áll, ha azonban mégsem sikerülne a Bankszövetségnek a civil szervezetekkel megegyeznie, a Kormány mindenképpen megoldást fog találni a problémára. Továbbra is kitartunk amellett, hogy olyan megoldásra érdemes törekedni, amely esetében a hitelek törlesztőrészlete kiszámíthatóvá válik és összege csökken, valamint a forinthitelt felvevőkre tekintettel is méltányos.

 

Üdvözlettel,

Ügyfélszolgálati Információs Iroda

Nemzetgazdasági Minisztérium

ugyfelszolgalat@ngm.gov.hu

2013. október 4. 10:06

 

a levelünk, melyre a válasz jött:

 

Tisztelt Nemzetgazdasági Minisztérium!

 

2013.10.03-n a Hiteles Mozgalom 3 személlyel részt vesz a Bankszövetség által kezdeményezett találkozón. Az időpont, és a személyek egyeztetése során kértük a Bankszövetséget, hogy:

 

„… küldjék el nekünk a Kormánynak már átadott megoldási terveiket, hogy ki tudjuk alakítani véleményünket ezzel kapcsolatban”

 

A Bankszövetség ettől arra hivatkozva zárkózott el, hogy nem kapott felhatalmazást Önöktől arra, hogy ezt az Önöknek átadott anyagot harmadik személy részére átadja, tehát a Bankszövetség részéről az anyag megismerésének akadálya az Önök felhatalmazásának hiánya.

 

Kérjük ezért Önöket, hogy az anyag megismerésének lehetőségét biztosítsák számunkra még a fenti dátum előtt.

Az idő rövidségére tekintettel várjuk nagyon sürgős válaszukat!

 

 

Üdvözlettel:

 

Szabó József

Hiteles Mozgalom ügyvezető

 

Arany Liliom Alapítvány

 

 Soha nem tudjuk meg, hogy miről egyeztetnek?

Pedig, mintha a mi életünkről lenne szó!