Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.09.10

NGM "válasz" - 2013.09.10

 NGM/18644/2/2013.

 

Tisztelt Szabó József Úr!

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium ügyfélszolgálatára érkezett ismételt megkeresését köszönjük. A devizahitelesek helyzetének megoldásával kapcsolatban felvetett kérdések tekintetében ezúton tájékoztatjuk az alábbiakról.

 

A kormány változatlanul fontosnak tartja a lakáscélú devizahitelesek helyzetének megoldását. Mint korábbi levelünkben említettük, az elmúlt években számos lépés történt a bajba került devizahitelesek érdekében.

 

A kormány véleménye szerint a bankoknak a jelenlegi helyzetben önként kellene módosítaniuk devizahitel szerződéseiket annak érdekében, hogy az árfolyamváltozásból eredő terhek ne teljes egészében a hiteladósra háruljanak. Jelenleg azt várja a kormány a pénzintézetektől, hogy üljenek le a devizahitelesek képviselőivel és egyezzenek meg velük. A cél az, hogy a devizahitelesek számára helyreállítsák azt a helyzetet, amit ők a maguk részéről várható kockázatként mérlegelhettek abban az időszakban, amikor a hiteleket felvették. Olyan igazságos és méltányos megoldást kell találni, hogy a lakáscélú devizahitelesek ne járjanak jobban, mint azok, akik forint hitelt vettek igénybe. Fontos, hogy e devizahitelek törlesztőrészlete kiszámítható legyen és összege csökkenjen.

 

Üdvözlettel,

Ügyfélszolgálati Információs Iroda

Nemzetgazdasági Minisztérium

ugyfelszolgalat@ngm.gov.hu

Tel.:795 5010; 795 5011

 

 

 

From: Hitelesmozgalom [mailto:hitelesmozgalom@gmail.com
Sent: Friday, September 06, 2013 8:39 PM
To: Ügyfélszolgálat (NGM); NGM Miniszter; mihaly.varga@parlament.hu
Subject: Fwd: Válasz NGM Ügyfélszolgálattól

 

Tisztelt Varga Mihály Miniszter úr!

       Tisztelt Minisztérium!

 

Az augusztus 8.-án írt levelünkben írt észrevételekre szeretnénk választ kapni.

 

Üdvözlettel:

 

Szabó József