Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.09

MTI közlemény - 2014.05.09.

 mti-kozl-2014.05.09.--kep-teteje.png

 

A Hiteles Mozgalom szerint már nagyon időszerű, hogy a közösen hoznak létre munkacsoportot a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében.

 

A Hiteles Mozgalom tapasztalatai szerint rengeteg a devizahitelezés kapcsán a szándékos csúsztatás, félrevezetés, megtévesztés. A jelenleg folyó bírósági tárgyalásokon a bankok folyamatosan hazudnak, szándékosan valótlanságokat állítanak.

 

Kihasználják, hogy a nem megfelelő a pénzügyi kultúrája a fogyasztóknak, a felpereseknek, az ügyvédeknek és sajnos nem egyszer bíróknak sem. A pénzügyi ismeretek hiánya és a bankok szándékos félrevezetése, azt eredményezik, hogy a bíróságokon gyakran egyáltalán nem megalapozott, nem a tényeken nyugvó döntések születnek az adós, a fogyasztó kárára.

 

 

A Hiteles Mozgalom kéri, hogy az ÁSZ, a MNB és az NGM szólaljon meg amennyiben tudomására jut, hogy a bíróságokon nem megfelelő pénzügyi kultúra miatt születnek a fogyasztóra nézve hátrányos döntések. Ismertessék közös tájékoztatóban, mindenki számára közérthetően, azokat a tényeket, melyek nem lehetnek jogi mérlegelés kérdései a tárgyalótermekben.

 

A levél:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/level-az-asz--a-mnb-es-az-ngm-reszere-2014.05.08..html