Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.11

levél Varga Mihály miniszter úrnak

 Tisztelt Varga Mihály miniszter úr!

Szeretnénk gratulálni a miniszteri kinevezéséhez. Bízunk benne, hogy eredményesebben tudja majd irányítani hazánk gazdaságát mint ahogy a korábbi vezetés tette.

Örülünk, hogy már az első munkanap foglalkozott a „devizahitelesek” helyzetével, mi égetően sürgősnek érezzük az állam beavatkozását.

 

„Az új nemzetgazdasági miniszter hétfői bemutatkozó sajtótájékoztatóján a devizahitelekkel kapcsolatosan arról tájékoztatott, hogy a nap folyamán egyeztetett a bankszövetség vezetőivel. Ezen megerősítette, hogy csak olyan előterjesztések készülnek a minisztériumban, amelyekkel kapcsolatban a szövetség is kifejtheti álláspontját.”

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/elo-kozvetites-varga-mihaly-sajtotajekoztatoja

 

Bízunk benne, hogy talál Ön lehetőséget arra, hogy ne csak a Bankszövetség álláspontját ismerje meg, hanem az érintettekét is.

Sajnos az előző minisztériumi vezetés nem tartotta fontosnak a civilekkel történő kapcsolattartást, a véleménycserét. Lassan egy éve kértünk a kérdéseinkre választ a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, azonban a kérdéseink megválaszolatlanok maradtak. A Parlamentben a február 25.-én tartott Fogyasztóvédelmi bizottsági ülésen ezt szóvá tettük, azonban a jelenlévő minisztériumi vezetők közül azóta sem tartotta senki szükségesnek, hogy válaszoljanak felvetéseinkre.

 

„Miért nem válaszol a Nemzetgazdasági Minisztérium a kérdéseinkre? Lassan egy éve tettünk fel lényeges kérdéseket. Az, hogy valóban azok-e, döntsék el önök, mindenki kap egy példányt a korábbi levelünkből.”

http://www.parlament.hu/biz39/bizjkv39/FVB/1302251.pdf

Reméljük, hogy változni fog a minisztérium hozzáállása az Ön vezetése alatt és valódi választ kapunk az életünket befolyásoló kérdésekre.

Szeretnénk megismerni a minisztérium terveit is, kérjük ne csak a lakosságot „megtévesztő és becsapó” bankok érdekvédelmi szervezetével tárgyaljanak, egyeztessenek, hanem az érintettekkel is.

Sok sikert kívánunk munkájához.

Üdvözlettel:

 

Szabó József

a Hiteles Mozgalom egyik alapítója

 

a hivatkozott korábbi levelünk: 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/valasz-natran-roland-helyettes-allamtitkar-urnak---ngm.html