Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.27

kérjük a Köztársasági Elnök úr közreműködését - 2014.01.27.

 Tisztelt Köztársasági Elnöki Hivatal!

 

A Hiteles Mozgalom aktivistája – Fekete László – a mellékelt levélben feltett kérdéssel fordult 2013.11.10-én Önökhöz. Fekete László levelét Önök a mai napig válaszra sem méltatták.

 

A két hónapja elküldött levél előzménye:

Több devizahiteles civil szervezet fordult a Köztársasági Elnök Úrhoz, hogy kezdeményezze Polt Péter és Szász Károly felmentését.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/veszelybe-kerult-a-jogallamisag.html

 

A Köztársasági Elnöki Hivatal (továbbiakban KEH) Főigazgatója az alábbi választ adta (2013.09.19.):

 

 

„Elnök Úrnak hatáskör hiányában

nem áll módjában a megkeresésükben említett ügyben eljárni”.

 

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/valaszolt-----a-koztarsasagi-elnok---2013.09.19..html

 

Fekete László információt kért Önöktől, ugyanis a válaszuk után bekövetkezett események arra engednek következtetni, hogy válaszuk - „Elnök Úrnak hatáskör hiányában nem áll módjában a megkeresésükben említett ügyben eljárni”.  – nem felel meg a valóságnak.      

 

Legjobb tudásunk szerint igenis a Köztársasági Elnök hatásköre az említett személyek felmentése, ezért most a kérdéseinkre személyesen Áder János Úrtól várjuk a válaszokat!

 

 

Tisztelt Dr. Áder János Köztársasági Elnök Úr!

 

ader_janos-02.jpg

 

1,  Miért adott a KEH főigazgatója 2013.09.19-n olyan választ, mely álláspontunk szerint nem felel meg a valóságnak?

 https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/valaszolt-----a-koztarsasagi-elnok---2013.09.19..html

 

2, Hatásköre, vagy nem hatásköre Önnek a PSZÁF elnök, és a Legfőbb Ügyész felmentésének kezdeményezése?

Különös tekintettel a felmentéssel kapcsolatos híradásokra…: 

               

„Az alelnököket és a PBT elnökét Szász Károlynak kell felmentenie szeptember végével, míg az ő menlevelét Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök adja majd ki.”

 http://index.hu/gazdasag/2013/09/13/megis_kaphat_vegkielegitest_szasz_karoly/

 

…és a 2011. évi CLXIV. ( legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról) törvényre:  http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100164.TV

                8. A legfőbb ügyész és a legfőbb ügyész helyettes                                         megbízatásának megszűnése

 „23. § (7) A köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés határozatával kimondja a legfőbb ügyész hivatalvesztését, ha a legfőbb ügyész neki felróható okból nem tesz eleget megbízatásából eredő feladatainak, illetve jogerős ítéletben megállapított bűntettet követett el, vagy más módon tisztségére méltatlanná vált.”

 

3, Lázár János válaszolt-e valamit Önöknek, az Önök által neki továbbított kérdéseinkre?

 

4, Lázár János részünkre semmit nem válaszolt, még annak ellenére sem, hogy a választ megsürgettük két hónappal ezelőtt:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/level-lazar-janos-allamtitkar-urnak-2013.11.09..html

     Mi erről a mulasztásról az Ön véleménye?

 

5, Miért nem válaszolt semmit a KEH Fekete László aktivistánk 2013.11.10-i levelére?

 

6, Szász Károly felmentése bekövetkezett, bár álláspontunk szerint nem ebből az okból kellett volna felmenteni. Polt Péter továbbra is a hivatalában van, annak ellenére, hogy bizonyíthatóan valótlanságot állított egy nagyon lényeges perrel kapcsolatban:

                https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/veszelybe- kerult-a-jogallamisag.html

Fentiek tükrében hajlandó-e Ön kezdeményezni Polt Péter Legfőbb Ügyész felmentését? Ha nem, miért nem?

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy ha álláspontunk bizonyosságot nyer, az súlyos következményekkel járhat az Ön hivatalára – egyelőre tehát még nem az Ön személyére – nézve, de türelmünk elfogyott!

 

A „devizahitelezés”-sel kapcsolatban folyamatosan tapasztaljuk a teljes Magyar államigazgatás tehetetlenségét, maszatolását, sőt azt, hogy a hivatalok és a hatalmi ágak minden erejükkel azon vannak, hogy a bankok érdekeit megvédjék, és a valójában bekövetkezett tisztességtelen és csalárd események feltárását megakadályozzák.

 

Mindez tűrhetetlen, ezért kérjük személyes közbenjárását annak érdekében, hogy a Polt Péter által elkövetett félrevezetés és valótlanság állítás ne maradhasson következmények nélkül.

 

 

 

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Tekintettel Fekete László 2013.11.10-i levele óta eltelt rengeteg időre, az ügy léptékére, fontosságára, és súlyosságára, kérjük, hogy válaszát legkésőbb 15 napon belül megküldeni szíveskedjen. Ezt a levelünket nyilvánosságra hozzuk és elküldjük a sajtó munkatársainak.

 

Évek óta csak várunk, a hatalmi ágak tehetetlenségéből elég volt!

 

 

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

A KEH 2013.09.19-i minden bizonnyal valótlanságot állító válasza a Főigazgató Asszony felelőssége, de a jelen levelünkre adandó választ már semmiképpen nem tudjuk a hivatal válaszának tekinteni, az immár az Ön személyes felelőssége lesz.

 

Köszönettel,

 

Fekete László, Kalmár Mária, Szabó József, Tiszai Tímea,

a Hiteles Mozgalom aktivistái

 

Simó Endre,

Magyar Szociális Fórum

 

Csécsei Ilona elnök,

Arany Liliom Alapítvány

 

Schöck Marietta,

Hiteles Magyarok

 

 

Budapest, 2014. január 27.

 

 

 

Melléklet:

 

From: feketelaci
Sent: Sunday, November 10, 2013 6:02 AM
To: '
ugyfelkapu@keh.hu'
Subject: Kérdés egy korábbi válaszukkal kapcsolatban.

 

Tisztelt Köztársasági Elnöki Hivatal!

 

Több devizahiteles civil szervezet fordult a Köztársasági Elnök Úrhoz, hogy kezdeményezze Polt Pétert és Szász Károlyt felmentését.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/valaszolt-----a-koztarsasagi-elnok---2013.09.19..html

 

Önök azt a választ adták a megkeresésre, hogy:

„Elnök Úrnak hatáskör hiányában nem áll módjában a megkeresésükben említett ügyben eljárni”.

 

A sajtóból azonban arról értesültem, hogy

„Az alelnököket és a PBT elnökét Szász Károlynak kell felmentenie szeptember végével, míg az ő menlevelét Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök adja majd ki.”

http://index.hu/gazdasag/2013/09/13/megis_kaphat_vegkielegitest_szasz_karoly/

 

Kérem tájékoztassanak arra vonatkozólag, hogyan tudott eleget tenni Áder János Úr Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Szász Károly felmentésével kapcsolatos javaslatának, ha ez – a fenti megkeresést benyújtó szervezetek számára nyújtott korábbi KEH válasz szerint – nem is határköre, így nem áll módjában?

Válaszukat előre is köszönöm.

 

Fekete László