Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.03

Kérdések a Bankszövetséghez - Fekete László

Tisztelt Bankszövetség!

Hivatkozva az alábbi OBH válaszra http://kaslerarpad.hu/?p=1571 , Önöket kérném arra, hogy az Önök képviseletében az idézett rendezvényen jelen lévő munkatársainak az előadáson elhangzott álláspontját, előadásaik tartalmát küldjék meg részemre!

Indoklás:

Tekintettel arra, hogy a folyamatban lévő, és a jövőben várhatóan tömegesen kezdeményezett peres ügyek résztvevőinek egyik fele a hazai bankrendszer tagjaiból kerül ki, ezért kizárható az alábbi előadás elfogulatlansága, hiszen az ügyekben érdekelt félről van szó:

„Dr. Osváth Piroska vezető jogtanácsos, Magyar Bankszövetség 10.30-11.10              

A bankok jelentősége a pénzügyi közvetítésben és általában a gazdaságban- elfogulatlanul a devizahitelekről”

Tekintettel a devizahitelezésben érintettek kiemelkedően nagy számára, és arra, hogy a hitelezéssel kapcsolatban közpénzek is szerepet játszanak (árfolyamgát II.) ezért az adatok álláspontom szerint közérdekűnek minősülnek. Amennyiben banktitok is elhangzottak ezen a „képzés”en, úgy ezen részek kivételével várom szíves tájékoztatásukat az elhangzottakról. Életszerű az a feltételezés, hogy aki ilyen „képzés”en előadás tart, annak minimum jegyzetei legyenek azzal kapcsolatban, hogy miről szeretne beszélni, tehát nem tudom elfogadni az olyan választ, hogy nem készült feljegyzés.

Amennyiben a kérésemnek nem tesznek eleget, úgy fentiekből következően egyértelműen kiderül az, hogy a bíróságokat egyoldalúan és félrevezető módon tájékoztatták a devizahitelezéssel kapcsolatban.

Válaszukat mindenképpen nyilvánosságra kívánom hozni, így kérem ennek tudatában válaszolják meg a felmerült kérdéseket!

Továbbá várom magyarázatukat arra vonatkozólag, hogy:

1, Miért volt szükség erre a „képzés”re? A bírósági tárgyalásokon kell a bírókat meggyőzni a felek jogi álláspontjáról, és nem ilyen egyoldalú, a perekben érdekelt másik fél teljes kizárásával szervezett zártkörű „összejövetelen”! 

2, Érdeklődéssel várom válaszukat arra, hogy mi volt ezen a képzésen olyan oktatni való, ami a bírósági tárgyalás keretét meghaladja?!

3, Mi köze a bíróknak, és a valós jogi helyzetnek ehhez a képzési tematika részhez?„A bankok jelentősége a pénzügyi közvetítésben és általában a gazdaságban”   

Talán azzal próbálták a bíróságokat a maguk javára állítani, hogy amennyiben nem a bankok számára kedvező döntést hoznak, akkor összeomolhat Magyarország gazdasága?    

Más következtetést nem nagyon tudok levonni ebből mindaddig, amíg megnyugtató indokokkal nem szolgálnak. Könnyen belátható, hogy ez az esemény mindenképpen magyarázatra szorul az Önök részéről (is), ezért kimerítő válaszaikat várom, számítok rá, és előre is köszönöm!

Fekete László

2012.09.05.

 - - - - - - - - - - - -

Tisztelt Bankszövetség!

Alábbi levelemre semmilyen választ nem kaptam.Legalább annyit legyen oly „bátrak” válaszolni az alábbiakra, hogy nem kívánunk nyilatkozni – vagy valami hasonló!

Így minden reakció nélkül hagyni a megkeresést, az egyenlő a visszásság beismerésével!

Üdvözlettel

Fekete László

2012.10.30.