Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.24

Hihetelen válasz a Közjegyzői Kamarától

Ezt a választ kaptam a Budapesti Közjegyzői Kamarától:

 

 

valasz-2018.febr---kep.png

 

 

A választ sürgető (2018. január 22.-én érkeztetett) levél:

 

 

Tisztelt dr. Parti Tamás elnök úr!

      Tisztelt Elnökség!

     

 

 

A 2017. december 1.-én írt panaszomra a mai napig sem kaptam választ. A visszaérkezett tértivevény (RL 1676 .....91) szerint a levelemet Sz. ..... ...........  2017. december 6.-án.

 

Kérem a panaszom kivizsgálását és fegyelmi eljárás indítását:

 

„Az ismertetett tények alapján kérem, hogy a Budapesti Közjegyzői Kamara indítson fegyelmi eljárást közjegyző és közjegyző helyettes tevékenysége kapcsán.

 

Amennyiben a vizsgálat során úgy ítélik meg, hogy a közjegyzői eljárások nem kifogásolhatóak, akkor kérem, indítsanak eljárást az országos kamara elnöke ellen, mert félrevezette a jogilag tájékozatlan állampolgárokat.”

 

 

Várom intézkedésüket, tisztelettel:

 

 

 

A probléma, amiben mindenképpen vizsgálatot kell folytatni, nagyon lényeges:

 - részlet -

 

A bankkölcsönszerződés felmondásával kapcsolatban a kamara elnöke a következőket állította:

 

„Ezt kevesen tudják. Abban az esetben, ha a bank egyszer magánokiratban felmondta (és egy csomó bank ezt a hibát elkövette) a szerződést, már nem mondhatja fel közokiratban.”

 

„Leírom azt, hogy felmondtam a szerződést, ezzel tudomására hoztam a másik félnek, hogy felmondtam, ha én ezt előbb kapom meg igazolhatóan, mint a közokirati felmondást, akkor a közokirati felmondásnak már nem lesz hatálya. Mert azzal mondom fel, hogy tudomást szerez a másik fél. Akkor hatályosul a felmondás. Ha én magánokiratban leírom, hogy felmondom, közokiratban leírom, hogy felmondom, de a magánokiratot nem juttatom el, pedig előbbi keltezésű, akkor a közokirat lesz az érdekes. Ha ez fordítva történik, akkor a magánokirat lesz az érvényes... Az a kérdés, melyiket kapom meg előbb… Amikor tudomást szereztem, én akkor tudom, hogy köztünk megszűnt ez a jogviszony az Ő egyoldalú nyilatkozatával. De a felmondásnak a végrehajthatósághoz közokirati formában kell történnie. Ha nincs közokiratban felmondott jogviszony közöttünk, csak magánokiratban, nem lehet végrehajtást vezetni.” 

 

„A lényeg, igazolnom kell tudni, hogy előbb kaptam a magánokiratit és utána a közokiratit. Ez azért lényeges, mert amikor a végrehajtást elrendelik, én ezt bizonyítékként tudom felmutatni, hogy nem volt szabályszerű a végrehajtás elrendelése.”

 

 

A teljes beadvány:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/levelvaltas---a-kozjegyzok-szerepe--feladata-2.---felmondas.html

 

 

A válaszból az látszik, hogy teljesen magabiztosak!

Érzik a hatalmukat, tudják, hogy bármit megtehetnek.

 

Már csak az a kérdés, hogy mindezt 

 

MI MIÉRT HAGYJUK?????

 

Miért hagyjuk, hogy teljesen hülyének nézzenek bennünket nem csak a közjegyzői irodákban, hanem a bíróságokon, a minisztériumokban, az MNB-nél a bankokban!

 

Nem vagyunk elegen, mi károsultak? A pénzügyi rendszer kifosztottjai....