A kormány mai ülésén tárgyalt a devizahitelesek megsegítését szolgáló további lépésekről, így az elszámolást rendező törvény előkészítéséről. A kormány arra kérte a szakmai munkacsoportot, hogy folytassa az intenzív jogalkotási munkát, hogy az Országgyűlés mielőbb tárgyalhassa a törvényjavaslatot. A végleges előterjesztésről a kabinet következő ülésén születhet döntés.

A kormány áttekintette az eddigi perek eredményét. Már az eddigi perekből is látszik az, hogy az állam sikerrel tudja megvédeni az embereket a bankokkal szemben és a bankok nem tudják bebizonyítani, hogy tisztességesen jártak el a hitelesekkel szemben. Mint ismert, a kormány megbízásából százötven - a bankok hitelezési gyakorlatát jól ismerő - ügyvéd dolgozik azon, hogy megvédje a devizahitelesek igazát.

A kormány célja változatlanul az, hogy a családoknak igazságot szolgáltasson, az emberek visszakapják a bankoktól a tőlük tisztességtelenül elvett összegeket és végre eljöjjön a fair bankok ideje.

Kurucz Éva, kormányszóvivő

 

http://www.kormany.hu/hu/a-kormanyszovivo/hirek/devizahitelek-a-kormany-kovetkezo-ulesen-szulethet-dontes-az-elszamolasi-torvenyjavaslatrol