Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.07.17

érdeklődés az egyeztetés hiányáról

 Tisztelt Dr. Navracsics Tibor miniszter úr!

      Tisztelt Varga Mihály miniszter úr!

 kormanyzat_piktogram.jpg

 

A hírekből értesültünk róla, hogy tárgyalásokat folytatnak a minisztériumok a Bankszövetséggel egy "deviza"hiteles "megmentő csomag" összeállításáról.

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a hazai pénzintézetek, élen a Bankszövetséggel, évek óta félrevezetik valótlan állításaikkal az egész magyar társadalmat. A lakosságot, a vállalatokat, az önkormányzatokat, a minisztériumokat, a Parlamenti Bizottságokat és a Kormányt is.

A valótlan állításaik egy része nemrég a Kúria ítéletével megdőltek. Az árfolyamrés, a vételi-eladási árfolyam használata, igenis jelentős költséget jelent a deviza alapú kölcsönökkel rendelkezőknek. Ez olyan költség, mely a szerződés elválaszthatatlan része. Ez olyan költség, melyet a szerződésben mindenképpen fel kellett volna tüntetni. Az a szerződés, mely nem tartalmaz minden költséget nem szerződés. Megállapítható, hogy a deviza alapú kölcsönök túlnyomó része semmis.

A valótlan állítások másik része a bíróságoknál van, nincs még jogerős ítélet...

Elfogadhatatlan számunkra, hogy ismét csak a Bankszövetséggel akar tárgyalni a Kormány és az Önök minisztériuma, teljesen kihagyva az érintetteket a probléma megismeréséből és megoldás kidolgozásából. Miért a károkozókkal egyezkednek ismételten?

A hazai pénzintézetek tudatosan árasztották el mérgező kölcsönökkel a lakosságot, jól ismerve és kihasználva jóval magasabb szintű pénzügyi ismeretüket, erőfölényüket. Számításba vették a pénzügyi fogyasztóvédelem teljes hiányát, a joghézagokat, a lakosság bizalmát és jóhiszeműségét. Kihasználták az MNB, a PSZÁF, a GVH tehetetlenségét, elérték az akkori kormányzat és ellenzéki pártok támogatását.

A hírek szerint a tárgyalások nemrég kezdődtek, még nem késő bevonni a károsultakat, hogy valódi, igazságos megoldás szülessen ebben a társadalmi katasztrófát okozó felelőtlen hitelezésben.

 

Üdvözlettel:

 

Szabó József a Hiteles Mozgalom egyik alapítója