Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.02.12

Az MNB is ugyanúgy mellébeszél mint korábban a PSZÁF

  Úgy érzem, hogy teljesen világosan fogalmaztam, még meg is mutattam egy-két példával, hogy milyen adatot kérek. Már én szégyellem magam, hogy ennyire hülyének néznek. Nos nem csak engem, az egész társadalmat.

 

a viszontválaszom


Tisztelt Dr. Hengl Ágnes!

 

Megkaptam 17745-1/214 számú levelét.

 

Sajnálattal olvasom, hogy semmilyen kért adatot információt nem adott meg tájékoztató levelében. Azokra a honlapokra küld el, melyek alapján küldtem az MNB részére a kérdéseimet és adatkérelmeimet.

 

Úgy vélem, hogy mint banki károsultnak jogomban van megismerni részleteiben az átfogó vizsgálat megállapításait.

 

Az hogy az Erste pénzügyi jelentései nem tartalmazzák a kért adatokat az nem az én "álláspontom", hanem tény. Ezért teljesen felesleges felhívni a figyelmemet arra, hogy nézzem meg az Erste honlapján az éves beszámolókat. Ön írja: "a Bank honlapján megtalálhatók". Ez az állítás nem valós, tévedés. 

 

A tájékoztató levélen megadott telefonszámon nem érem el Önt, a telefont senki sem veszi fel.

 

Szeretném személyesen megbeszélni Önnel vagy a Jogérvényesítési Főosztály vezetőjével azt, hogy milyen adatokra van szükségem.

 

Éveken keresztül a PSZÁF vezetett félre (nemcsak engem, hanem sorstársaimat is), úgy vélem ideje már annak, hogy érdemben foglalkozzanak a társadalmi problémákkal.

 

Kérem, tájékoztasson, hogy mikor tud személyesen fogadni.

 

 

Üdvözlettel:

 

 

Szabó József

1182 Budapest,....

 

 

az MNB válasz:

 

 

mnb-valasz-magan-2014-02-05-kep.png

 

 

a feltett kérdés:

 

 

Tisztelt Magyar Nemzeti Bank!

 

 

A PSZÁF 2012-ben  átfogó vizsgálatot folytatott az Erste Bank Hungary Zrt-nél . A H-JÉ-I-B-1588/2012 számú határozat 33 pontban sorolja a főbb hiányosságokat és 1.000.000 Ft bírság kiszabásáról is intézkedik.

Az Erste Banknál kötött kombinált, CHF elszámolású, ingatlanfedezetű, jövedelemalapú lakáscélú jelzálogkölcsönnel rendelkezem. Több szerződési pontban van vitám a Bankkal és nem egyezik az elszámolásunk sem.

Az Erste bank sajnos mindenfajta együttműködéstől elzárkózik, alapvető információkat nem hajlandó megadni. Kérem Önöket, mint a pénzügyi intézményeket felügyelő hatóságot, hogy küldjék el számomra az átfogó vizsgálat eredményeit az alábbi pontokkal kapcsolatban:

  1. kombinált termékek minősítése, értékvesztése, céltartalék képzés
  2. fedezetek értékbecslésének felülvizsgálata
  3. fedezetértékelés számviteli szabályoknak megfelelő gyakorlata
  4. jogszabályozásnak megfelelő ingatlan fedezet értékelés és felülvizsgálat
  5. mérlegen kívüli tételek nyilvántartása a jogszabályoknak megfelelően
  6. törlesztési táblázat készítése és megküldése a fogyasztók részére

 

 

Kérem, hogy 2007, 2008, 2009 és 2010 évekre küldjék el az Erste Bank eszközállomány és betét szerkezetét, valamint a devizaszerkezetét, mivel ezeket az adatokat a többi bankkal ellentétben az Erste bank pénzügyi jelentései nem tartalmazzák. Pl:


mnb-kerdesemben-levo-kepek-2013-11-05.pngÜdvözlettel:

 

 

Szabó József

1182 Budapest, ..........

 

 Budapest, 2013. november 5.