Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.04

az Erste nem egyezkedik, nem enged

Az Erste Bank hosszú csend után egyszer csak elkezdett követelőzni, fenyegetőzni. „Felvette a kapcsolatot” Ügyfelével, a Fogyasztóval, az Adóssal.

 

Az Ügyfél, a Fogyasztó, az Adós konkrét ajánlatot tett az Erstének – egyezzenek meg egymással. Az Erste semmilyen módon nem kívánt az Ügyfelével, a Fogyasztóval, az Adósával egyezkedni, úgy látszik az ingatlan megszerzésére hajt. A 41 nm-es 1 szobás lakásra, mely jó ha 15 millió forintot ér jelenleg.

 

g.-s.---erste-valasz---kep---01.pngg.-s.---erste-valasz---kep---02.pngg.-s.---erste-valasz---kep---03.png

 

Az Erste válaszában a legcinikusabb az, hogy „remélik, a panaszára adott válasszal elégedett” az Ügyfél, a Fogyasztó az Adós.

 

Az Erste minden levelet „panaszként” kezel, az egyességi ajánlatot is.

 

Az Erste javaslata, ha esetleg az Ügyfél, a Fogyasztó, az Adós elégedetlen a merev elutasító válasszal, akkor bíróságon pereljen vagy menjen a PBT-hez. Igaz, ez utóbbinak nem sok értelme van, mert az Erste nem tekinti magára kötelezőnek a PBT döntését, ugyanis nem írta alá az „általános alávetési nyilatkozatot”.

 

Az Erste szerint a legjobb megoldás az, ha az adós eladja az ingatlanát és a „befolyt vételárból rendezi a kölcsöntartozást”.

 

A levélből kitűnik, az Erste egy fillért sem enged a követeléséből.

 

A személyes tapasztalatom teljes mértékben megegyezik G. S. Az Erste mindenféle egyeztetés elől elzárkózik.

 

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/per/megvolt-a-kapcsolat-az-mnb-ajanlasa-szerint.html

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/per/a-pbt-hez-fordultam.....html