Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.04

Állami Számvevőszék válasz - 2014.06.04.

 Állami Számvevőszék                    

Elnöki titkárság és igazgatási osztály                    

Ikt. szám: ETIO-0379-004/2014.      

 

 

asz-valasz-2014-jun---kep.png

          
         
Szabó József ügyvezető 
hitelesmozgalom@gmail.com    
        

Tisztelt Szabó József Úr! 
Köszönettel vettük a Hiteles Mozgalom munkánk jelentőségét megerősítő, támogató hangvételű megkeresését a pénzügyi kultúra együttműködés kapcsán.  

Mint ahogy az Ön előtt bizonyára ismert, a tavaly ősszel aláírt szándéknyilatkozatot megerősítő együttműködési megállapodást három állami szerv, az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank és a Nemzetgazdasági Minisztérium kötötte egymással. A megállapodás egyértelműen kijelöli az együttműködő felek körét, valamint pontos keretet szab az együttműködés irányainak és a feladatoknak. 

A létrehozott munkacsoport tevékenységéről, illetve az elért eredményekről a felek folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt éppen úgy, ahogyan ez az Állami Számvevőszék 2013-ban lezárult Pénzügyi Kultúra kutatás esetében is történt.  

Közös munkánknak azonban nem célja jogértelmezési kérdésekbe bocsátkozni, valamint más független intézmények tevékenységével kapcsolatban állást foglalni. 

Az aláíró felek azt vállalták, hogy a jövőben összehangolják a pénzügyi kultúra helyzetével és fejlesztésével kapcsolatos kutatásaikat, felméréseiket, együttműködnek a fogyasztók hatékony tájékoztatásában és szakmai rendezvények megvalósításában.  

A végső cél ugyanakkor természetesen továbbra is az, hogy a résztvevő szervek együttműködésük révén is elősegítsék a lakosság pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztését, hozzájárulva ezzel a kiegyensúlyozott gazdasági fejlődéshez, és a pénzügyi rendszer kockázatainak mérsékléséhez.


Kérem válaszom szíves tudomásulvételét.                 


Budapest, 2014.06.04.  Tisztelettel,                     


Dr. Dávid Sándor s.k. 
osztályvezető

 

Vagyis civilekre, ránk semmi szükség és nem érdekli őket milyen badarságokat mondanak ki a bíróságok a bankok félrevezetésének eredményeként, mint ahogy némák maradtak a devizahitelezés idején is...

Mint tudjuk, cinkos aki néma!.

 

A május 8.-i levelünk:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/level-az-asz--a-mnb-es-az-ngm-reszere-2014.05.08..html