Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdéseink és a kapott válaszok

Cikkek

2014.07.27

MNB válasz: nem kezdenek vizsgálatot

 Az MNB még nem tartja indokoltnak és szükségesnek az OTP törvénytelen és tisztességtelen tevékenységének vizsgálatát. Eljárás megindításáról "kizárólag saját hatáskörben és hivatalból dönt". Az MNB "ügyfél kérésére nem folytat le eljárást".

 

mnb-valasz-2014.07.02-kep--01.png

 

Tiszelt Áder János Elnök Úr, ne írja alá !!!

 Tisztelt Áder János Köztársasági Elnök Úr!


A mellékeljük beadványunkat, melyben kérjük a tisztelt Elnök Urat, hogy ne írja alá a Parlament által átküldött T/465 számú törvényjavaslatot, küldje el alkotmányossági kifogások miatt az Alkotmánybíróságra.
 

ader_janos-02.jpg

 
 
 

2014.06.29

Papp Péter kérdései a Kúriához

 "Van-e olyan jogszabály,

hogy először kell a tisztességtelenséget vizsgálni,

s utána csak a teljes semmisségi okot?" 

 

melyik-nyom-tobbet.png

 

 

 

2014.06.18

ERSTE VEZÉR 2008 - problémák vannak a devizahitelekkel

 Kérdésekkel fordultunk a Magyar Nemzeti Bankhoz...

mnb-jun-18---00.png

 

2014.06.15

OTP engedély visszavonás - kezdeményezve

"Kezdeményezzük a Magyar Nemzeti Banknál az OTP Bank Nyrt. tevékenységi engedélyének visszavonását, mivel működése nem felel meg a prudens működés előírásainak és súlyosan sérti az ügyfelei érdekeit. Éveken keresztül tartó tisztességtelen és törvényeket sértő működése több milliárd forintnyi kárt okozott az ügyfeleinek." - Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője és Hiteles Mozgalom

 

vi-00.png

 

 

 

 

2014.06.07

viszontválaszunk ÁSZ - MNB - NGM

"Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a pénzintézetek lobbi szervezetének, a Bankszövetségnek, nincs semmilyen aggálya, kétkedése azzal kapcsolatban, hogy befolyásolja-e saját célja érdekében a független bíróságok működését.

Elmentek egyszerűen a Magyar Bíróképző Akadémiára és „oktatták” a bírókat, hogy számukra a bíróságok kedvező döntéseket hozzanak a perekben."

 

asz-mnb-ngm.png

 

2014.06.04

Állami Számvevőszék válasz - 2014.06.04.

 "A megállapodás egyértelműen kijelöli az együttműködő felek körét, valamint pontos keretet szab az együttműködés irányainak és a feladatoknak. " - vagyis civilekre semmi szükség

Közös munkánknak azonban nem célja jogértelmezési kérdésekbe bocsátkozni, valamint más független intézmények tevékenységével kapcsolatban állást foglalni. - vagyis nem érdekli őket milyen badarságokat mondanak ki a bíróságok a bankok félrevezetésének eredményeként, mint ahogy némák maradtak a devizahitelezés idején is...

 

 

asz-valasz-2014-jun---kep.png

 

 

 

 

2014.05.29

Hatalmi ágak válasza - 2014 május

 Több levelet is küldtünk az elmúlt hónapban. Mondhatjuk úgy is, hogy a hatalmi ágaknak.... 

Nézzük sorra a válaszokat!

 

hatalmi-agak---kep.png

 

2014.05.09

MTI közlemény - 2014.05.09.

Kezdeményezéssel fordult levélben az Állami Számvevőszékhez, a Magyar Nemzeti Bankhoz és a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz a Hiteles Mozgalom, a most létrejött munkacsoporttal kapcsolatban. Szükségesnek tartja pénzügyi kultúra szélesebb körű terjesztését és elengedhetetlennek tarja a civilek bevonását a kezdődő munkába.

asz-mnb-ngm.png

 

2014.05.08

Levél az ÁSZ, a MNB és az NGM részére 2014.05.08.

Tapasztalataink szerint rengeteg a szándékos csúsztatás, félrevezetés, megtévesztés, ezért mi is mindenképpen nagyon fontosnak tartjuk a pénzügyi kultúra fejlesztését.

 

Elég sok kárt szenved el most a magyar társadalom azért, mert 2001 és 2008 között, amikor a bankok százezer számra kötöttek mérgező devizahiteleket, az állami szervezetek passzívan figyelték az eseményeket. Sajnos nem csak passzívan figyelték, hanem félrevezető, félreérthető lakossági tájékoztató anyagokat bocsátottak ki.

 

A mostani ÁSZ, MNB, NGM vezetés felelőssége, hogy felvállalja-e azt, hogy a társadalmi tragédia megoldásában szerepet vállal a károsult fogyasztók oldalán."

 

penzugyi-kultura-fejelsztendo.png