Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.01

Devizahiteleseink Brüsszelben - Európai Petíció

Hosszú szervezés és egyeztetés után hétfőn este kirepültünk ide Brüsszelbe, hogy az Európai Unió fővárosában hangot adjunk elkeseredésünknek.

 

eu-peticio---foto--01.jpg

 

Még otthon elkészült egy petíciónak nevezett irat, amit Varga István készített és dr. Gaudi-Nagy Tamás öntött jogi formába. Ezt a reggeli első programunkon átadtuk az Európai Unió Petíciós Bizottsága elnökének.


Nyomatékosan kérek minden adóst és minden átvert embert, hogy ahogy megjelenik az EP petíciós oldalán, csatlakozzatok hozzá, mert csak úgy érhetünk el eredményt, ha van az irat mögött tömeg. Tömeget írtam, nem pár száz embert. Ha valaki megtalálja, ossza tovább, mert NAGYON FONTOS! Szerintem 1-2 napon belül elérhető lesz.

 

(szerk: a petició szerepéről kissé később, a beszámoló végén)


Miután a petíciót átadtuk, kis csapatunkkal átvonultunk a Luxemburg térre.

 

Ez az EP előtti közepes méretű, középen füves terület. Itt kellett volna az előre bejelentett és egyeztetett külső demonstrációt megtartanunk. Szerencsére a tér foglalt volt!

 

Elfoglalták a helyi gazdák, akik traktorokkal, óriási hangosítással, kolbászsütéssel és hasonlókkal tiltakoztak valami ellen. A helyszínen tartózkodó főrendőr felülbírálta Brüsszel polgármesterének azon utasítását, amely szerint nem lehet az EP bejárata előtti téren tüntetni és átirányított bennünket erre a területre. Ez az a hely, ahol egyébként kizárólag az EP saját utcai rendezvényeire adnak engedélyt. Abszolút tűz közelbe kerültünk!

 

Felállítottuk molinóinkat, körbekötöttük magunkat láncainkkal, bilincset is bevetettünk az ügy érdekében. Folyamatos magyar és angol nyelvű beszédekkel keltettük fel a helyiek érdeklődését. Az előre kinyomtatott 150 db tájékoztató lapunk a demó végére mind egy szálig elfogyott.


Egy gyors ebéd után az Európai Parlament épületében elfoglaltuk a meghallgatásunkra kijelölt termet. Ez egy óriási ovális asztallal, színvonalas hangosítással, szinkrontolmács fülkékkel és minden egyéb profi felszereléssel ellátott terem, amit kifejezetten ilyen célokra használnak. A mi kis csapatunk 12 főből állt, de a termet az előzetesen meghirdetettek hatására sikerült úgy megtöltenünk, hogy még a mögöttünk elhelyezett pótszékeken is ültek EP képviselők és munkatársaik.

 

Azt gondolom, hogy szerénytelenség nélkül állíthatom: a meghallgatásunk a maga nemében elsöprőre sikerült! Amikor beszámoltunk a minket ért törvénytelenségekről, a magyar emberi sorsokról, többeknek fátyolos lett a szeme, nem egy ember szemében könnyek gyülekeztek!
Ezután a parlament épületében, szabad terében található TV stúdióban 1 órás felvétel készült velünk. Ez zárta az előre megbeszélt, rögzített programot.

 

Ez itt nem a reklám helye, de:
Ez a program nem jöhetett volna létre, ha nincs az ezt megelőző másfél hónapos szervezés. Ebben oroszlánrészt vállalt és mindenben segített nekünk Morvai Krisztina független EP képviselőnk és kis csapat Andrea és Edit. Dr. Gaudi-Nagy Tamás jogi és egyéb segítsége is elengedhetetlen volt. A Varga István által fogalmazott petíció talán a legfontosabb eleme volt ittlétünknek. Velünk volt Dr. Varga-Damm Andrea, aki külső és belső felszólalásaiban egyaránt színvonalasan képviselte ügyünket és közérthető jogi megállapításai meggyőzőek voltak. Almási "Luigi" Lajos végig kísérte minden lépésünket kamerájával. figyeljétek a híradásokat, oldalunkat. Hamarosan több képi részletet láthattok tőle.

Kerékgyártó László

 

Forrás: 

 

https://www.facebook.com/notes/radik%C3%A1lis-bankellenes-csoport/ha-kedd-akkor-belgium/346443875544357?pnref=story

 

eu-peticio---rabcsop-logo--02.jpg

 

Előzetes:

 

brusszel---morvai---kep-2.png

 

Mit kell tudni a petícióról?

 

Az európai polgárok egyik alapvető joga: Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 227. cikke értelmében minden polgár joga, hogy bármikor – akár a saját nevében, akár másokkal együtt – petíciót nyújtson be az Európai Parlamenthez.

Az Európai Unió bármely polgára vagy lakosa akár a saját nevében, akár másokkal együtt petíciót nyújthat be az Európai Parlamenthez, az Európai Unió tevékenységi körébe tartozó, és a nevezett személyeket közvetlenül érintő tárgyban. Bármely társaság, szervezet vagy egyesület ugyancsak élhet a petíció benyújtásának Szerződés által biztosított jogával.

A petíció lehet panasz vagy kérelem, és vonatkozhat közérdekű vagy magánérdekű kérdésekre.

A petíció kifejezhet egyéni kérést, panaszt vagy az EU-s jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos megfigyelést, illetve felkérést tartalmazhat arra vonatkozóan, hogy az Európai Parlament milyen álláspontot foglaljon el egy bizonyos kérdésben. Az ilyen petíciók lehetőséget adnak az Európai Parlament számára, hogy felfigyeljen azokra az esetekre, amelyekben egy tagállam, egy helyi hatóság vagy más intézmény az európai polgárok jogait megsértve jár el.

 

http://www.europarl.europa.eu/atyourservice/hu/20150201PVL00037/Pet%C3%ADci%C3%B3k

 

eu-peticio-03---kep.png

 

 

A Petíciós Bizottság!

 

Az Európai Parlament petíciós eljárásának célja annak biztosítása, hogy Ön a Parlamenthez fordulhasson és élhessen az európai polgárok és lakosok egyik alapvető, a Szerződésben és az Alapjogi Chartában egyaránt rögzített jogával, a petíciós joggal. Erről bővebben a Lisszaboni Szerződésben olvashat.

 

Az Ön petíciója lehetővé teszi az Európai Parlament számára, hogy Petíciós Bizottságának közreműködésével kézzelfogható, aktuális visszajelzést kapjon az európai jogszabályok végrehajtásáról, és felmérje, mennyiben képesek az európai intézmények választ adni az Ön által felvetett aggályokra.

 

A Petíciós Bizottság célja, hogy válasszal szolgáljon minden petícióra, és ha lehetséges, nem jogi úton orvosolja a petíciók benyújtói által felvetett, az uniós tevékenységi területekkel kapcsolatos tárgyú aggodalmakat.

 

A petíciós eljárás természetétől fogva nyitott és átlátható.

 

http://www.petiport.europarl.europa.eu/petitions/hu/main

 

eu-peticio-03-a---kep.png

 

 

Most 3 élő magyar petíciót találtam: 

 

eu-peticio-04---kep.png

 

 

A PETÍCIÓK TÁMOGATHATÓAK!

 

eu-peticio-03-b---kep.png

 

 

KÉSZÜLJETEK! SZERVEZKEDJETEK!

 

HOZZUNK ÖSSZE LEGALÁBB 100.000 TÁMOGATÁST AZ EURÓPAI DEVIZAHITELES PETÍCIÓNAK!

 

Amint felkerül a honlapra a benyújtott petíció, közzé tesszük tartalmát és azt, hogy miként lehet támogatni…