Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.08

Devizahiteles meghallgatás Brüsszelben - videók

 

Magyar devizahitelesek 2015. március 31-én Brüsszelben petíciót nyújtottak be és Nyilvános Meghallgatáson mondhatták el véleményüket az Európai Parlamentben.

 

A brüsszeli meghallgatás vágatlanul, I. rész

https://www.youtube.com/watch?v=rvqtv07vGMk

 

 

 

A brüsszeli meghallgatás vágatlanul, II. rész

 

https://www.youtube.com/watch?v=pawOACd15tA

 

 

Rövid, 17 perces összefoglaló:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kzi7AqmQn7s

 

 

 

További információk a szervezőktől:

 

Radikális Bankellenes Csoport

Pont egy hete ilyenkor ültünk bent a meghallgatáson az EP épületében. Meglepetésre sokkal nagyobb volt az érdeklődés a vártnál. Számos bizottsági tag, EP képviselő volt jelen és hallgatta végig beszámolónkat. 13.00 óra magasságban kezdtek érkezni a meghívottak, köztük egy hölgy, aki Horvátországot képviselte. Bemutatkoztunk egymásnak és ő rögtön el kezdte mondani, hogy mennyire várta már ezt a megbeszélést, hiszen az ő országában is fontos kérdés a külföldi devizában való eladósodás, bár közel sem jelent ekkora  problémát, mint nálunk. Kimondhatatlanul jól estek együttérző szavai és később is láttam, hogy figyel és jegyzetel.  

 

 Több országból volt ott képviselő, többek közt, belga, francia, észt, horvát, lengyel, görög és persze magyar. Utóbbiakat fel tudom sorolni név szerint, könnyű volt összeszámolni őket: Balczó Zoltán (Jobbik), Légrádi Zsófia  (Szájer József – Fidesz – gyakornoka), és Gajdos Attila  (Kovács Béla-Jobbik – asszisztense).

 

Kicsit kidekoráltuk a körasztal oldalát, felragasztottunk képeket amelyek tüntetéseken, kilakoltatásokon készültek.

 

Fel is hívtuk az egybegyűltek figyelmét a sokkoló fotókra. Mindenki nagyon izgult, hogy sikerüljön úgy előadnia a mondókáját, ahogy  eltervezte. Véleményem szerint sikerült, mert a hallgatóság figyelt, néha megrendülten hallgatta a károsultakat és végig kitartottak. A két órás időtartamra tervezett meghallgatásunk kettő és félre sikerült.

 

Remélem sikerült elindítani valamit, sikerült kicsit áttörni a hallgatás és hazug információk falát.

 

 

FIGYELEM:

A magyar rádiók, televíziók, újságok és hírportálok elhallgatják sorstársaink brüsszeli útját, ezt a meghallgatást és a petíciót. 

Add tovább ezt a hírt, mert nem jut el másként a sorstársainkhoz.

 

egy kivétel:

 

http://civishir.hu/kozelet/brusszelben-demonstraltak-a-debreceniek/0406093756