Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.06

Összegzés

osszegzes---kep.png

 

 

Több mint 7 éve, 2011. február 19.-én hoztuk létre hatan kezdeményezésemre a Hiteles Mozgalmat, akkor elsődleges céljainkat így fogalmaztuk meg:

 

A Hiteles Mozgalom alapítói azért kezdeményezik a mozgalom létrehozását, hogy elősegítsék a probléma megismerését, külön válasszák az előítéleteket a valóságtól, segítséget nyújtsanak a valós megoldások megtalálásában, kidolgozásában. Szeretnénk az érintettek véleményét összesíteni és a megoldásként felmerülő lehetőségeket véleményezni, velük megosztani.

 

Határozott véleményünk, hogy a helyzet megoldására nagyon gyorsan politikai és gazdasági döntéseket kell hozni.

 

Egyedül az Országgyűlés tud csak törvényeket alkotni, módosítani, az Országgyűlés tudja a költségvetésbe befolyt pénzt szétosztani, az Országgyűlés tud Állami Hivatalokat és Hatóságokat létrehozni, működésüket jogilag és anyagilag biztosítani és tudja a tevékenységüket számon kérni. A kormány tud rendeleteket hozni, a minisztériumoknak feladatokat adni.

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/egy-kicsit-rolunk/hiteles-mozgalom-----alapito-okmany.html

 

 

 

Hét év alatt rengeteg elemzést, beszámolót tettem fel a honlapunkra, nagyjából 90%-át én készítettem. Csináltam több tucat filmet, filmecskét. Írtam négy könyvet.

 

Úgy látom, hogy a 7 éve kitűzött célunkat 2018-ra elértük, a parlamenti pártok és parlamenti képviselők teljes mértékben tisztában vannak már mindennel!

 

A devizahiteles parlamenti vitanapon ugyanis minden olyan probléma elhangzott, amit hét év alatt megismertünk, feltártunk. A jelenlegi kormányoldal ki is fakadt a „sok teendő” láttán:

 

„ha megtámadjuk az egész fennálló rendszert, beleértve a közjegyzőket, bíróságokat, egyebeket, akkor hol beszélhetünk jogállamról.”

 

 „nem lehet korlátlanul és gyakorlatilag egyfajta bolsevik forradalmi hevülettel megoldani helyzeteket”

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/a-parlament-ben/devizahiteles-megoldas-es-a-bolsevik-forradalmi-hevulet.html

 

 

Bolsevik hevület, bolsevik hevület…

Minek nevezzük a magánnyugdíjpénztár pénzek kicsalását, a trafikok és állami földek átjátszását, az iskolák államosítását vagy akár az új „alkotmány” megalkotását?

De maradhatunk a devizahiteles témakörben is, az Orbán által megrendelt és villámgyorsan létrehozott 6/2013-as jogegységi határozatnál, a devizahiteles törvényeknél, melyek mindegyikét nélkülünk és ellenünk hozták meg. 2-3 nap alatt, társadalmi egyeztetés nélkül.

 

Miért hagytuk, hogy így alakuljon?

 

Tény, hogy ismert mindenki számára, hogy mi – hogyan – miként történt! Nagyon röviden két kis videóban:

 

 

 

 

 

 

 

Egy dolog van hátra, meg kell hozni még idén tavasszal az új elszámolásról és kártalanításról szóló törvényeket. Úgy ahogy az Adóskamara kidolgozta. Van lehetőség arra, hogy 2018 szilveszterén már mindenki felszabadultan koccinthasson a következő évre!

 

Új feladat áll tehát előttünk, új feladat áll előttem is. A civilek (egyik) dolga, hogy a társadalmi problémákat feltárja, felszínre hozza és megmutassa. Az Országgyűlés, a képviselők, valamint a parlamenti képviselettel rendelkező pártok dolga pedig a törvényhozás. A széleskörű és súlyos társadalmi problémákat törvénnyel kell megoldani.

 

Úgy döntöttem, hogy közösségi munkámat ezentúl nem civilként, hanem az MSZP tagjaként fogom a jövőben végezni. Nem tényfeltárásra van ugyanis már szükség, hanem arra, hogy az ismereteinket átadjuk, és elérjük, hogy a lehető leghamarabb a szükséges törvények megszülessenek.

 

A szükséges törvényekről beszéltem a március 11.-i Adóskamara tüntetésen is:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/rendezveny/a-megoldasrol-nehany-szoban.html

 

Négy éve nagyon sok devizahiteles gondolta úgy, hogy be kell kerülnünk a Parlamentbe. Így voltam ezzel 2014-ben én is. Részt vettem a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Párt (KTI) munkájában és egyéni képviselőjelöltként indultam a választásokon.

 

 

A 2014-es választáson hatalmasat bukott a KTI is és én saját magam is. Valamint bukott az összes devizahiteles párt is. A KTI a választások után megszűnt… A devizahiteles probléma megmaradt.

 

Folytattam tovább, talán nagyobb intenzitással, mint korábban.

 

Tavaly tavasszal más utat választottam, mint négy éve: nem indulok a parlamenti választásokon, viszont a képviselőjelölteket és a parlamenti bejutásra esélyes pártokat tájékoztatom egy kis kiadvánnyal a devizahiteles problémakörről:

 

 

KÉZIKÖNYV KÉPVISELŐKNEK

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/konyv/kezikonyv-kepviseloknek---bevezetes.html

 

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/konyv/kezikonyv-kepviseloknek---hatlap-es-tartalom.html

 

Úgy gondoltam, ha már nem lehetek „sehogy sem” parlamenti képviselő, igyekszem elérni azt, hogy 2018-ban a lehető legtöbb pártnál kiemelt téma legyen a devizahiteles problémakör. Legalább 30 parlamenti képviselőjelöltnek, jelenlegi parlamenti képviselőnek adtam személyesen a kezébe a kézikönyvet.

 

A küzdőtársaim, főként az Adóskamara létrehozói meggyőztek, már nem parlamenti vizsgáló bizottságra van szükség hanem gyors, végleges megoldásra. Igazuk van!

 

 

Részt vettem az Adóskamara 12 pontjának a létrehozásában…

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/a-kibovitett-12-pont.html

 

 

…és a törvényjavaslat elkészítésében.

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/adoskamara-torvenyjavaslat---2.-resz.html

 

Több ellenzéki párt ígéretet tett írásban és nagy nyilvánosság előtt arra, hogy megvalósítják az Adóskamara 12 pontját: Jobbik, MSZP, Párbeszéd, LMP, Momentum.

 

A megoldás tehát a parlamenti jelentéttel rendelkező pártoknál van. Ezért kezdeményeztem ezen a héten a felvételemet az MSZP-be. Segítem ahogy csak tudom, hogy megoldjuk a súlyos helyzetünket.

 

Az érdeklődési és tevékenységi köröm nem csupán a devizahitelezésre terjed ki. 2011-ben találkoztam egy Jelentéssel, ami Parlamentünknek készült. Ez a Jelentés annyira megfogott, hogy létrehoztam pár barátommal az Emberközpontú Országért Mozgalmat. Készítettünk 2012-ben egy 90 perces filmet, hogy felhívjuk az előttünk álló súlyos problémákra a figyelmet:

 

 

 

Egy évvel később megismerkedtem a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) elképzelésével. A 2013-as filmünkben ez is szerepel:

 

 

 

 

Sajnos mára kiderült, hogy a Jelentésben felvázolt utak közül hazánk a legrosszabb megoldást választotta. Miért? Hogyan hagyhattuk?

 

Talán nem voltunk elég éberek? Nem voltunk elég harciasak? Passzivak, közönyösek voltunk? Mint a devizahitelesek túlnyomó többsége?

 

Úgy vélem, hiba volt engedni megutáltatni velünk a pártoskodást és a pártokat. Miért? Mert ezzel együtt a közügyeket teljes mértékben ráhagytuk a „profi politikusokra” – miközben mi maximum a Facebookon éltük ki közéleti hajlamainkat. A Profik meg azt tettek az országunkkal, amit csak akartak.

 

Még egy szót a számomra fontos FNA-ról. Több barátom a hangját adta az Alapjövedelem filmesszének (én nem vállaltam a szinkron színész szerepét). Ismerkedj meg ezzel a kiváló elképzeléssel:

 

 

 

Régóta érdekel az államadósság létrejötte és kétségbeejtően növekvő alakulása, a Nemnövekedés …

 

http://nemnovekedes.net/

 

… és a hitelpénzrendszer is.

 

 

Mint a korábban ismertetett filmjeimből kiderül, a társadalmi különbségek csökkentése mellett állok ki. Ez a baloldali eszmeiség része…  

 

A tervem az, hogy az MSZP keretein belül ezekkel a fontos témákkal is foglalkozni tudok. Feladom tehát a „párfüggetlen civilségem” – nem adom viszont fel a küzdelmem. Folytatom a pereim a saját ügyemben és folytatom a közösségi tevékenyégem, devizahiteles témában is és más témában is.

 

Nyilvánvalóan nem lehetek a továbbiakban pártoktól független civil. Ezért mint "civil”, nem végzek a jövőben tevékenységet. Természetesen a Hiteles Mozgalom honlapja egészen addig megmarad, amíg a végleges megoldást el nem érjük. A honlapon lévő anyagok tehát továbbra is elérhetőek.

 

Nagyon rá kell hajtanunk, hogy idén vége legyen ennek a rémes történetnek!

 

Ahogy szoktuk mondani, minden fronton támadni kell!!!

 

Holnap mindenki menjen választani a lehetőségek közül, egy kis segítség:

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk/kire-szavazzanak-az-exdevizasok--a-banki-es-vegrehajtas-karosultak-.html

 

 

 

Szabó József a Hiteles Mozgalom volt ügyvezetője

 

 

ezentúl csupán mint

 

 

:) jozef

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nincs cím

Arany Liliom Alapítvány, 2018.04.12 07:20

Kedves Mindenki! Mivel a kormányváltás elmaradt, van még dolgunk a következő 4 évben,

schock.marietta@chello.hu

Schöck-Sándorházy Marietta, 2018.04.10 19:09

Az MSZP... Jozef, ez hullagyalázás! :)

ttimea@gmail.com

Tiszai Tímea, 2018.04.08 15:09

Szomorú vagyok, a Hiteles Mozgalom megszűnése miatt. A leírtakat sokunkra is elmondhatnánk. Voltam választani. Sorok álltak. Még sosem voltak ennyien. Vége lesz ennek a csúf történetnek, ha így, ha úgy, de vége lesz. Ez az egy ami biztos. Nagyon bízom az emberek eszében, hogy nem hagyják a manipulációt, hogy észreveszik, a manipulációt. Hogy látják, ki az aki tud és képes dolgozni és a nemzetért tenni és ki az aki csak kommunikálni tud, esetleg tökéletesen. De máshoz nem ért, csak a kommunikációhoz. Isten óvd meg nemzeted ! Veled maradok Jozef :)