Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.18

tájékoztató levél a Kúriának

 Igen Tisztelt Kúria!

 

Június 1.-én küldtük el Önöknek a elemzésünket a Legfőbb Ügyész szakmai véleményével kapcsolatban.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/szakertoi-elemzes-a-kurianak-a-legfobb-ugyesz-anyagarol-1-5.html

Nemrég, május 16.-án volt egy rendezvényünk a Parlament Fogyasztóvédelmi bizottságának tagjaival, illetve delegáltjaival. Erre a rendezvényre két írásos anyaggal készültünk, az egyik a pénzintézetek három gyakran emlegetett állítását cáfolja. Ezek a tényekkel cáfolt állítások sajnos megtalálhatók a PSZÁF Kúriának küldött válaszában is („A Felügyelet válaszai a Kúria egyes, a deviza alapú hitelezéssel összefüggő kérdéseire”). Mellékelem ezt az összeállításunkat is.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/rendezveny/harom-pelda-a-bankszektor-valotlan-allitasaibol--felrevezeteseibol.html

Kérem, hogy a június 24.-i konferencián  vegyék figyelembe az elküldött, tényeket tartalmazó anyagainkat. Amennyiben van rá mód, szeretnénk ezen a konferencián 3 fővel részt venni a Hiteles Mozgalom részéről. A PSZÁF válasza több valótlanságot állít, ezeket szeretnénk a Kúriával ismertetni.

 

Üdvözlettel:

 

Szabó József

a Hiteles Mozgalom egyik alapítója

 

 

megj: milyen konferenciáról van szó?

„A független igazságszolgáltatás egységes, következetes és méltányos joggyakorlatát ebben a kritikus és bonyolult ügycsoportban a Felügyelet is szükségesnek és kiemelkedő jelentőségűnek ítéli, ezért örömmel fogadta a Kúria megtisztelő felkérését, hogy szakmai ismereteivel és véleményével elvi támpontokat nyújthasson a bírói kar részére a 2013. június 24-i konferencián.”

 1. oldal - http://www.pszaf.hu/data/cms2401714/PSZAF_levele_a_Kuria_reszere.pdf

 

Itt találkozunk 25.-én:

 

kuria-epulet.jpg