Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.21

Jogfogyasztó polgárokat arcul csapó Wellmann György

Szükségesnek és elkerülhetetlennek tartjuk…  a Szegedi Ítélőtábla hatalommegosztás elvét tagadó, a szocialista pártállami diktatúra politikai komisszár bírónőjének emléktáblát állító elnöke lemondását, néhai Maráz Vilmosné emléktáblája eltávolítását.

Szintén szükségesnek és elkerülhetetlennek tartjuk a jogfogyasztó polgárokat arcul csapó Wellmann György lemondását kúriai polgári kollégiumvezetői tisztségéről.  

 Kérjük az Országos Bírói Tanácsot, hogy határozatban foglaljon állást a hatalommegosztás és a bírói pártatlanság, a bírósági igazgatás átláthatósága, a jogfogyasztó polgárok tiszteletben tartása, Harangozó Attila és Wellman György lemondása, az emléktábla eltávolítása szükségessége mellett.

(részlet)

 

2016.04.19. - Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség Fórum

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1750215768523137&id=1720290178182363&fref=nf

 

Alapítók:

Ravasz László

Szepesházi Péter

 

biroi-forum---kep.png

 

Korábbi hír erről a Fórumról:

 

Egy szegedi bíró, Ravasz László, beadványában azzal érvelt, hogy a bíróságok tekintélyét, a beléjük vetett közbizalmat, tágabb értelemben a közérdeket éppen az szolgálja, ha a bírói visszaéléseket feltárják és szankcionálják, nem pedig ha elhallgatják és büntetlenül hagyják.

http://vs.hu/kozelet/osszes/birok-lazadnak-az-oket-guzsba-koto-szabalyok-ellen-0120

 

 

Az alapítók hangsúlyozzák, hogy a fórum a mozgalom politikamentes oktatási és érdekvédelmi célkitűzéseit támogatja, szolidaritásukkal pedig a bírói szervezet szakmai megújítása mellett teszik le a voksot, szolidaritásuk nem érint sem vélt, vagy valós pártpolitikai összefüggést.

http://hvg.hu/itthon/20160420_sztrajk_birak_csatlakozas_talar/nyomtatas