Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.01

Jogerős: Póka Laci nem terrorista

poka-kuria-04.jpg

 

 

"Póka Laci terror tárgyalása az ítélőtáblán. – 2016. szeptember 29. 8:30 - 3. tárgyaló

Három évvel ezelőtt az esti órákban Póka Laci a lenti bejegyzéseket tette közzé.
Előtte pár nappal bejelentette, hogy betör egy bankkirakatot az alábbi videón: https://www.youtube.com/watch?v=3NAI9v8Lf_w&feature=youtu.be

Másnap, 2013. szeptember 16-án rendőrök szállták meg a házukat, elvitték a számítógépeiket, Lacit őrizetbe vettek.
Két napot volt az NNI vendége, és az ügyész előzetes letartóztatásba akarta helyeztetni.

A bíróság másként döntött, mert nem találta bűnösnek. Azóta még négy bíróság kimondta, hogy nem fenyegetett terrorcselekmény elkövetésével. 
Az ügyészség ötödször is fellebbezett.
Az ítélőtáblán 2016. szeptember 29-én lesz a másodfokú tárgyalás. 
Ha úgy gondolod, hogy nem terrorizmus kimondani a véleményedet egy súlyos társadalmi problémával kapcsolatban, akkor gyere el.
Nézd meg az első sorból, hogy hogyan erőlködik az ügyész, hogyan fogja védeni Lacit dr. Damm Andrea, és mit hoz fel mentségére ez a „veszélyes bűnöző”.

A végén azt is meg fogod látni, hogy a dr. Nehrer Péter bírónak lesz-e bátorsága az épülő diktatúrában a szabad vélemény nyilvánítás mellett ítéletet hozni."

(Facebook esemény oldalról - a továbbiakban Facebook bejegyzések - fotók is a Facebookról)

 

poka-kuria-0a.jpg

 

"Túl vagyunk és Póka Lászlót felmentették, vagyis az I. fokú ítéletet helybenhagyták! Az ügyész lógó orral távozott! HAjrá!!!
Utána egy kis véleménynyilvánításra leültünk az Aulában, na ezen hisztiztek, de 1 óra azért megvolt!"

 

poka-kuria-02.jpg

 

"Írtuk párnapja, hogy 29-én mienk lesz a Kúria!
Ha megígértük megtettük.
Póka László terrorfenyegetéses ügye volt a soron ahol már hatodjára mentették fel. Három év alatt egy ügyben 6 felmentés nem kis eredmény.
Dr Nehrer Péter táblabírósági bíró, tanácselnök hozta a mai ítéletet ami kedvező, de az indoklás nem mindenben tükrözte a mai társadalmi helyzetet."

 

poka-kuria-01.jpg

 

 

 

Közzététel: 2016. szept. 30.

Dr. Damm Andrea, Póka László és dr. Gaudi-Nagy Tamás értékeli az Ítélőtábla végzését.

 

 

"Jó érzés volt a csapat támogatása, biztonságot adott Andrea Varga-Damm védelme.
El sem lehet mondani, hogy mekkora erőt adott, hogy Anita ma, és a három év fenyegetettsége alatt végig támogatott, ott volt velem"

 

poka-kuria-03.jpg

 

"Mi vagyunk a véleménynyilvánítók.
Mi vagyunk a saját közönségünk, a hallgatóságunk a tárgyalásainkon.
Mi vagyunk a sajtó a sajtótájékoztatóinkon.
Hol vannak azok, akiknek nem tetszik hogy kifosztották őket?
Hol vannak azok, akiknek reményt jelent az amit teszünk? Ők mikor támogatnak minket legalább akkor, amikor a bíróságok előtt védjük magunkat azért, mert mások miatt is felemeljük a hangunkat?
HOl van a független sajtó, amikor arról kellene tájékoztatni a közvéleményt, hogy szabad véleményt nyilvánítani?"

 

poka-kuria-0b.jpg

 

"Végül a rendőri túlerő kiszorított minket az elKúria épületéből.
Így is egy órán keresztül rendőri jogsértések közepette a szobor előtt követeltük wellmann, darák, polt eltávolítását.
Mi így gondoljuk a véleménynyilvánítást. 
- Hogy feszegetjük a határokat.
HAjrá!"

 

poka-kuria-06.jpg

 

"A véleménynyilvánítás iskolapéldáját mutattuk be. Úgy, ahogyan még szinte soha. Csendben ültünk feliratokat tartva a kezünkben. Előre közöltük, hogy 2 órán keresztül fogjuk ezt megtenni. 1,5 órát sikerült is. Nem adták meg a hátralévő fél órát. Hogy miért? Azért, hogy megmutassák, hogy ki az úr a szemétdombon .Na nehogy már a polgár döntse el, hogy mikor, hol és mennyi ideig mondja el a véleményét! Köszönjük a Kúria elnökhelyettesének, Kónya úrnak ezt a nyílt színvallást! Neki, mint főbírónak illene olyan megnyilvánulással példát mutatni,aminek segítségével tartalommal lehetne megtölteni az alapvető szabadságjogokra vonatkozó írott paragrafust. Szerintünk. Ha komolyan venné az alapvető szabadságjogokat és a jogszabályt. Ha pont a Kúrián nem tartják és tartatják be az Alaptörvényt, akkor mi a fészkes fenére számítsunk az igazságszolgáltatástól? Ami tudjuk, hogy nem igazság-, hanem csak jogszolgáltatás. Itt ez sem volt. Jogszabályi hivatkozás nélkül oszlattak. Fordult a kocka, most mi fogunk perelni a Gyülekezési törvény felhatalmazása alapján jogszerűtlen oszlatás miatt! Elvégre Magyarország jogállam! Vagy mégsem? Ki fog derülni."

 

 

Közzététel: 2016. szept. 29.

A Sárgapólósok véleményezték az igazságszolgáltatás elárulóit: polt pétert, darák pétert, wellmann györgyöt. A rendőrök jogszabályi háttér ismertetése nélkül szorították ki őket az épületből. Minden ok nélkül, csak mert valamelyik nagyfejűnek nem tetszett. Rendőrterror!

Diktatúra!

 

 

 

 

 

poka-kuria-05.jpg

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

 

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével gyanúsítják.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2013. szeptember 16-án elfogta a 44 éves P. Lászlót. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével megalapozottan gyanúsítható tököli férfi videó üzenetben és egy, a miniszterelnöknek írt levélben követelés teljesítésétől tette függővé egy bankkirakat bezúzását.

Magyarország jogállam. A rendőrség a jogszabályi keretek között mindez idáig kellő megértéssel fordult az álláspontjuk szerint hibás banki termék áldozatainak megnyilvánulásai irányába, ugyanakkor a hatályos jogszabályokat mindenkinek be kell tartania. A rendőrség - hatáskörébe tartozóan - a jogszabályoknak érvényt szerez, azokat betartatja.

P. Lászlóval szemben a további eljárást - fogva tartása mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

 

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-3

 

Ha nem állítják le a hitelkárosultak elleni végrehajtásokat, porrá zúzza egy bank kirakatát – ezzel fenyegette meg Orbán Viktort egy férfi. Póka László biztosra ment: videoüzenetet és levelet is küldött a miniszterelnöknek. A férfi egyike azoknak a devizahitel-károsultaknak, akik az utóbbi hónapokban egyre aktívabban hallatták a hangjukat a nyilvánosság előtt. Bár mások is fenyegetőztek a bankok felrobbantásával, vagy a miniszterelnök házához vezető út eltorlaszolásával, Póka László ügye mégis különbözik ezektől: őt a kirakatbetörés kilátásba helyezése miatt terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetéssel gyanúsítják

 

Azt, hogy mit kell terrorcselekménynek minősíteni, az Európai Unió egy 2002-es kerethatározata írta elő a tagállamoknak. Gellér Balázs büntetőjogász szerint viszont a magyar szabályozás jóval túlszaladt azon, amit az unió kért, ezért is történhet meg, hogy nálunk egy egyszerű rongálás is - mint például a kirakatüveg betörése - terrorcselekménynek számít, miközben az unió sokkal tágabban, megengedőbben értelmezte a rongálást. A kerethatározatban ugyanis ahhoz, hogy terrorcselekménnyé váljon, a rongálásnak olyan mértékűnek kell lennie, ami veszélyezteti mások életét, vagy jelentős gazdasági kárt okoz.

A magyarországi büntető törvénykönyv a közbiztonság elleni bűncselekmények között említi a terrorcselekményt.

 

 

http://www.origo.hu/itthon/20130920-kiket-es-miert-gyanusitottak-terrorcselekmennyel-az-elmult-evekben-magyarorszagon.html

 

 

Ahogy beszámoltunk róla, a demonstrálók bejelentették, hogy amennyiben kedd hajnalig nem kapnak ígéretet a kilakoltatások leállítására, az eddigi békés demonstrációt erőszakos akció váltja fel, bezúzzák az Oktogonon található egyik pénzintézet kirakatát. Ezt követően Póka Lászlónál tegnap este házkutatást tartottak.

A kedd reggelre tervezett tüntetésüket a hitelkárosultak mindenesetre megtartották, de békés jelleggel. Az Oktogonról reggel 6 órakor az atv.hu tudósítója azt jelentette, hogy szinte minden bank előtt rendőrök várakoznak. 6.50-kor a hitelkárosultak sajtótájékoztatót tartottak, melyen Balogh István, a Koppány-csoport egyik vezetője elmondta, hogy 72 órára - amíg Póka őrizetbe vétele tart - felfüggesztik a tervezett tüntetéseket, azonban az Orbán Viktor házánál felállított sátraiknál továbbra is demonstrálni fognak. A kilakoltatások azonnali leállítását akarják elérni, ameddig nem rendeződik a bankok és a devizások közötti vita.

 

http://www.atv.hu/belfold/20130917-elvittek-a-tunteto-devizasok-vezetojet-rendorok-orzik-a-bankokat

 

2013.09.17 Budapest, Oktogon - Bankzúzás

Közzététel: 2013. szept. 12.

Elég volt az időhúzásból! Rogán sajtótájékoztatóján 2013 november 1-jéig adott határidőt a bankoknak a szabad rablásra, miközben végrehajtások miatt emberek ezrei kerülnek utcára, naponta történnek öngyilkosságok!

 

 

 

 

ui: amint kezünkbe kerül az ítélet, beszámolunk róla