Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.23

GÖMÖRI – KÚRIA 2. per elsőfokú ítélethirdetés: 2017. május 4.

majus---kep---01.png

 

Tájékoztató az április 20.-i Törvényszéki tárgyalásról:

 

"A mai napon a bíróság berekesztette a tárgyalást és határozat hirdetésre halasztott: 2017. május 4. 12:55-kor lesz ítélethirdetés a Fővárosi Törvényszék fsz. 8-as termében. Az ítéletet aztán elektronikusan is kézbesíteni fogják részünkre (utóbbi a joghatályos, egy eseteleges fellebbezést ettől a dátumtól kell számítani).


A tárgyaláson sok érdemi újdonság nem történt, a Kúria jogi képviselője hivatkozott a megszületett Kúria ítéletre, ám az abban foglaltak ellenére tartotta azt az álláspontot, hogy a jogegységi eljárás teljességgel el van zárva a nyilvánosság elől. Ezen felül a döntés előkészítő jelleg kapcsán utalt arra, hogy mivel azt a Kúria ítéletében megállapította, így az már köztudomású tény, amelyet nem kell bizonyítani.
Ezekre természetesen reflektáltam. Hivatkoztam az alkotmánybírósági gyakorlatra a döntés-előkészítés kapcsán és hogy az a tény, hogy a Kúria a saját ügyében minden korábbi bizonyítás nélkül úgy döntött, hogy a saját iratai döntés előkészítőek még nem lehet alkotmányos hivatkozási alap, mi több, a rendes bírói gyakorlatot is sérti.
 


A bíró mind a korábbi Kúria ítéletről, mind pedig az alkotmányjogi panasz beadvány tényéről tudomással bírt, az eljárást azonban nem függesztette fel, hanem lezárta. Alkotmánybírósági eljárásra hivatkozással nem is szokás - de legalábbis nem kötelező - felfüggeszteni, mivel az csak abban az ügyben bír majd hatással, amelyben kértük a kontrollt, jelenlegiben természetesen iránymutatásul szolgálhatna.


A bíró továbbra is megkérdezte, hogy van-e bizonyítási indítványunk. Mivel a közérdekű perekben a bizonyítás megfordul, és a megtagadót terheli annak bizonyítása, hogy a megtagadás jogszerű, így nekünk nincs mit bizonyítani. A korábban megküldött kioktató végzés továbbra is teljes tévedés. Ettől függetlenül nem vagyok meggyőződve róla, hogy a bíró észlelte - hivatkozásunk ellenére - ezt az eljárásjogi problémát, mivel akkor kénytelen lett volna ezen a tárgyaláson helyesen kioktatni a feleket. Azzal, hogy a bizonyítási teher kiosztását tévesen benne hagyta az eljárásban, alapot szolgáltat arra, hogy a másod fok mindenképpen hatályon kívül helyezze a döntést. Így tulajdonképpen akkor is számolnunk kell a következő szintű eljárással, ha az ítélet nekünk kedvező lesz.


Amint az ítéletet megkapjuk, azt haladéktalanul továbbítom az Ön részére."

 

Összevetve a Kúria elleni I. per tapasztalatait, és a II. perben történteket, ügyvédünk "spekulációja", hogy bármilyen ítéletet hirdet május 04-én a Fővárosi Törvényszék, a II. fok nem úszható meg. - Ráadásul, nagy a valószínűsége annak, hogy az Ítélőtábla új I. fokú eljárásra fogja utasítani a Fővárosi Törvényszéket a bizonyítási teher helytelen kiosztása, jobban mondva a ki nem osztása végett. - 
 

Ezt azért említettem meg, hogy tudjatok róla, rengeteg pénzre, a korábban kalkuláltnál jóval többre lehet még szükségünk. 

 

 

Az előző két idézet Gömöri Laci Facebook bejegyzéseiből származik.

 

SEGÍTSÜK ANYAGI TÁMOGATÁSSAL GÖMÖRI LACI KÜZDELMEIT!

 

A számlaszám amire az utalásokat várjuk:

 

Arany Liliom Alapítvány

Magnet Bank 16200216-00245469

 

A közlemény rovatba, hogy el ne keveredjen, az az elkülöníthető legyen a pénz,

FELTÉTLENÜL TÜNTESSÉTEK FEL A KÖVETKEZŐ SZÖVEGET:

2/2014 PJE PERKÖLTSÉG

 

 

Aki piros csekken tud csak segíteni az a postán is eljuttathatja ugyanarra a számlára a pénzt, mint aki bankszámláról utal.


A csekken, címzettnek az ARANY LILIOM ALAPÍTVÁNY -t kell beírni,

a címe helyet pedig a "Magnet Bank 16200216-00245469" számlaszámot.

 

Ez esetben a közlemény rovat a csekk hátoldalán található, ahová kérjük beírni, hogy : 2/2014 PJE PERKÖLTSÉG

 

További, korábbi információk:

 

Gömöri Laci elindította a második perét a Kúria ellen

2016.09.25

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/gomori-laci-elinditotta-a-masodik-peret-a-kuria-ellen.html

 

 

Kúriai ítélet a Gömöri - Kúria perben - 16.12.14.

2016.12.15

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/kuriai-itelet-a-gomori---kuria-perben---16.12.14..html

 

 

Gömöri Laci levele Matolcsyhoz

2017.03.03

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/gomori-laci-levele-matolcsyhoz.html

 

 

SEGÍTSÜNK GÖMÖRI LACINAK !!!

2016.09.13

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/vizsgalatok/segitsunk-gomori-lacinak----.html

 

 

Gömöri Laci az első Kúria elleni perében az Alkotmánybírósághoz fordult (részlet):

 

majus---kep---02.pngmajus---kep---03.png