Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.03.22

Az Erste a csillagot is…

Valamikor réges-régen egy messzi-messzi galaxisban! 


Azért is izgalmaz ez a történet mert az Erste Bank első fokon el bukta azt a pert minek tárgya a kölcsönszerződés érvénytelensége volt (Adós : Erste Bank, 1 : 0). Az Erste fellebbezett!

 

Ezek után másodfokon is el bukta a pert (Adós : Erste Bank, 2 : 0), tehát jogerősen is vesztett! Nem volt elég és elment a Kúriához felülvizsgálati kérelemért!

 

A Kúria színe előtt is el bukta a pert (Adós : Erste Bank, 3 : 0)! Pedig a Kúria mindent megtett, hogy megmentse a bankot, viszont voltak tények, amikkel nem tudtak mit kezdeni! Szóval minden hazai jogi fórumot kiaknázott az Erste Bank.

 

Természetesen az Erste nem akarja nemzetközi bíróságon érvényesíteni igazát! (Milyen érdekes? Vajon miért nem?!). Nos, ezek után indított végrehajtást adósával szemben.

 

Tehát minden haza fórumon bukott ahol lehetett és ezek után indított végrehajtást adósával szemben! Ezt a pert is el bukta (2016.03.21) első fokon az Erste Bank (Adós : Erste Bank, 4 : 0). Vajon fog fellebbezni?

 

Az Erste állítása szerint a THM csak ajánlott irodalom, attól még lehet végrehajtani az adóson!

 

Illetve folyamatosan azt állította az Erste jogi képviselője a végrehajtás megszüntetése perben, hogy nincs információja arról, hogy mi lett a Kúriai ítélet tartama az érvénytelenségi per felülvizsgálatánál, mivel azon a tárgyaláson nem volt jelen!

 

Tehát, hogy Ő nem volt jelen! Teccik érteni? Mind kettő perben ugyan az a jogi képviselő, de nem tudja, hogy mi történik körülötte! Eltelt pár hónap a Kúriai ítélet óta, de Ö nem tudja, hogy mi lett annak az eredménye!

 

Minket tárgyalás után öt perc múlva hív az ügyfél! Ő az ítéletet kettő hivatalos kézbesítésből egyszer sem kapta meg! Igaz, hogy a tértivény egyértelműen igazolja, hogy kézbesítve lett! Ezen a bíró is mosolygott!

 

Ja, és tegnap sem volt ott a VH tárgyaláson! Bár az törvény adta joga, hiszen kérte a tárgyalás megtartását távollétében! Ezzel nem is lenne gond. De, hogy a csillagot is az égről!!

 

Bővebben:

 

http://www.evaugyved.hu/Deviza-%C3%A9s-egy%C3%A9b-k%C3%B6lcs%C3%B6n%2C-l%C3%ADzing.php

 

Káplár János – Facebook tájékoztatás - 2016.03.22.

 

erste---nem-ertjuk.png