Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.08

A Kúria pótolta az ügyleti kamatlábat

 

30.167-kep-01.png

 

Részletek:

 

 

30.167-kep-02.png

30.167-kep-03.png

30.167-kep-04.png

 

 

Nem kell csodálkozni a Kúria döntésén, hiszen már régesrég kidolgozták ezt a „megoldást”. Pl. Pécsett így fogalmazták meg:

 

"Amennyiben lehetséges, érvényessé nyilvánítjuk az érvénytelen szerződést, kiküszöböljük az érvénytelenségi okokat, „meggyógyítjuk” ezeket a szerződéseket, és ebben az esetben a szerződést úgy kell tekintenünk, mint ha már kezdetektől a bíróság által orvosolt tartalommal jött volna létre."

 

"…amennyiben a Hpt. 213. §-ában írt tartalmi kellékek hiányoznának a szerződésből, akkor arra legyetek figyelemmel, hogy ezeket is pótolhatjuk érvényessé nyilvánítás útján, ha a hiányzó elemre a szerződés egyéb paramétereiből, a feleknek a szerződéskötést megelőző nyilatkozataiból, a futamidő alatt tanúsított tényleges teljesítéseiből tudunk következtetni. Ez az elmélet odáig elmegy, hogy a szerződés tárgyát is elő tudjuk állítani az érvényessé nyilvánításhoz, mert az a hitelkérelemből és a folyósítás adataiból ismert."

 

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/az-allam-tervei/kegyelemdofesre-vagy----megmentesunkre----keszulnek-e-a-birok-.html

 

ui:

Figyelitek? Egy „CHF devizahitel”, melynél a 19,64% az ügyleti kamatláb és a 23,37% THM! Ez még forint autós kölcsönnél is sok, nemhogy devizásnál!

 

 

Akit érdekel a teljes részítélet, kérje el a Kúriától. Pl:

 

kuria@kuria.birosag.hu

 

Tisztelt Kúria!
 
Úgy értesültem, hogy januárban hozott részítéletet a Kúria az alábbi számon:
 
 
Gfv.VII.30.167/2016/7
 
Sajnos a bíróságok honlapján nem találom ezt az ítéletet. Mikorra várható, hogy elérhetővé teszik?
 
 
Ha megoldható, kérem küldjék el nekem e-mailben.
 
 
Tisztelettel: