Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.25

A Kúria nem adja meg…

elcsuszhat-kep-01.png

elcsuszhat-kep-02.png

 

Elég hihetetlen magyarázat....

 

 

 

----------- a feltett kérdés ----------------

 

 

Tisztelt Kúria!

    Tisztelt Konzultációs Testület!

           Tisztelt Wellmann György Elnök úr!

 

 

Az áprilisi emlékeztetőjük szerint a "Konzultációs Testület a 2019. április 10-ei ülésén megtárgyalta azt az vitaanyagot, amely a Kúria által több mint 140 ügy vizsgálata alapján készült az árfolyam kockázatot a fogyasztóra telepítő szerződési kikötések tisztességtelenségével kapcsolatos országos bírói gyakorlatról."

 

 

A júniusi emlékeztetőjük szerint: "az infláció jelenségével viszont az átlagos fogyasztó is tisztában volt, tehát annyit mindenképpen fel kellett ismernie, hogy a devizaalapúságból következően, valamint a forint és a svájci frank inflációjának különbségéből adódóan az árfolyamok elcsúszhatnak."

 

 

Feltételezzük, hogy ez az igaz megállapítás az említett több mint  140 ügy közül egyben vagy többen szerepel. Kérjük, adják meg annak az ügynek, ítéletnek a számát mely tartalmazza hogy "a forint és a svájci frank inflációjának különbségéből adódóan az árfolyamok elcsúszhatnak."  Szeretnénk ezeket az első vagy másodfokú ítéleteket megismerni.

 

Szeretnénk megismerni azt a vitaanyagot is, amelyre az áprilisi emlékeztető utal. Kérjük, ezt is bocsássák a rendelkezésünkre.

 

 

Várjuk válaszukat, tisztelettel:

 

 

Szabó József

Hiteles Mozgalom - ügyvezető