Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.14

A Bankszövetség levele a Kúriához - Wellmann botrány

Gratulálunk a Hiteles Magyarok Egyesületnek!

Sikerült megszerezniük a Bankszövetség levelét, melyben kérték a Kúria ítéletének letiltását. Ezzel a levéllel indult a Wellmann botrány…

 

 

„Kikértük a Bankszövetség Dr. Wellmann György úr részére írt levelét, hogy megtudjuk miért is tartják tévesen jogegységi határozat ellenesnek azt a Kúria Pfv.I.21.156/2015 számú ítéletét, amely Forintkölcsönnek mond ki egy, a bank által „deviza alapúnak” nevezett szerződést.

Első e témával foglalkozó cikkünkben (itt elolvashatja) megírtuk, csak akkor lehetséges a Kúria ítéletét ellentétesnek titulálni a 6/2013-as számú jogegységi határozattal, ha pár mondatot kiragadva a határozatból, azt önhatalmúan és jogilag teljesen megalapozatlanul szándékosan félreértelmezzük.

Ez a rész pedig a PJE következő része:

„Amennyiben a kölcsönadott deviza összeg, a folyósított forint összeg, illetve a visszafizetendő forintban meghatározott törlesztő részletek egyértelműen kiszámíthatók a szerződés rendelkezései alapján, a deviza alapú kölcsönszerződés nem ütközik a Ptk. 523. § (1) bekezdésébe.”

A levél birtokában kijelenthetjük, hogy nem tévedtünk.

A Bankszövetség levele ugyanis pont ezt teszi, szándékosan félreértelmezi a jogegységi határozatot a bankok érdekében.”

 

hitmagy---kep.png

 

http://hitelesmagyar.hu/index.php/hireinkuj/147-keresre-megkaptuk-a-kuriatol-a-bankszovetseg-dr-wellmann-gyorgynek-irt-levelet

 

A LEVÉL:

http://hitelesmagyar.hu/media/kunena/attachments/44/2016.El.IV.H.9.mellklet.pdf