Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.07.01

2 levél a Kúriának

 Tisztelt Kúria!

kuria-szobor.jpg

Sajnáljuk, hogy nem találtak módot arra, hogy a devizahiteles konferenciáról tájékoztatást adjanak, ez irányú kérésünk hiábavalónak bizonyult.

Nekünk, átlagembereknek a Kúria, a legfelsőbb bíróság egy olyan szerv, ahol hivatalból, beosztásuknál fogva is az ország legtapasztaltabb, legfelkészültebb, legokosabb jogászai dolgoznak.

Pereink során nap mint nap tapasztaljuk, hogy a városi és megyei szinten működő bíróságok bírói sajnos nem mindig felkészültek. A bankok ügyvédei sikeresen vezetik félre őket, még mindig sikert tudnak elérni olyan átlátszó megtévesztéssel is, mint a deviza árfolyamának változásának összekeverése a bankok által létrehozott árfolyamréssel, a vételi és eladási árfolyam közti különbséggel. A bírók egy részének ráadásul alapelve, hogy a pénzügyekhez a bankok értenek és mérlegelés, gondolkodás nélkül a banknak adnak igazat a perekben, bármit is tartalmazzon a kereset.

Nekünk a Kúria az a hely, ahol reményeink szerint a megtévesztések és az előítéletek hatása szertefoszlik, ahol győz az igazság, érvényesül a jog.

Pár hete elküldtük a Legfőbb Ügyész és a PSZÁF szakmai véleményének elemzését a Kúriának. Tényekkel, számolásokkal, banki adatokkal cáfoljuk az ügyészség és a felügyelet valótlan állításait.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/szakertoi-elemzes-a-kurianak-a-legfobb-ugyesz-anyagarol-1-5.html

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/szakertoi-elemzes-a-kurianak-a-pszaf-valaszairol---1-3.html

A PSZÁF elnöke bankcsődöket és államcsődöt helyezett kilátásba, ha a Kúria elmarasztalja a folyamatban lévő per során az OTP-t. A Legfőbb Ügyész valótlan állításaival olyan helyzetet teremtett, hogy a Kúriának ellent kell mondania az ügyészségnek, ha jogszerűen,  a tényeket figyelembe véve kíván dönteni.

Egyáltalán nem kellett volna, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

Mindez elkerülhető lett volna, ha mi , érintett banki károsultak is lehetőséget kaptunk volna, hogy elmondjuk és ütköztessük álláspontjainkat, adatainkat. Sajnos sem a bankok, sem a Bankszövetség, sem a PSZÁF, sem a Kormány, se az illetékes Minisztérium , se az illetékes Parlamenti bizottságok nem kíváncsiak véleményünkre, álláspontunkra. A Kúriánál is hiába kezdeményeztünk több alkalommal is devizahiteles konferenciát.

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/kerdeseink-es-a-kapott-valaszok/a-kuria-elnokenek-valasza-2013-02-05.html

Ha nem is jött létre az általunk igényelt párbeszéd, attól még van közölni való véleményünk, álláspontunk. Szerény eszközeinkkel készítettünk több rövid filmecskét, ahol bemutatjuk és cáfoljuk a Legfőbb Ügyész állításait…

devizahitel -- valótlan legfőbb ügyészi állítások – 5

http://www.youtube.com/watch?v=EDvNQ33svZk

 ….és a PSZÁF állításait….

devizahitel -- valótlan PSZÁF állítások 3

http://www.youtube.com/watch?v=hY7SuN-Uws0

 

….melyek a Kúriának írt levelekben találhatók.

 A Kúria július 4.-i döntését hasonló módon fogjuk elemezni, bármi is lesz a döntés. Ha a valóságon fog alapulni, akkor tényekkel fogjuk alátámasztani a döntés helyességét, amennyiben az Ügyészség és a Felügyelet valótlan állításain és téves következtetésein fog alapulni a Kúria döntése, akkor be fogjuk mutatni a széles nyilvánosságnak hogy mely mondat, mely összefüggés nem igaz az indoklásban. Közzé tesszük, hogy hol van valótlanság és hol van csúsztatás, megtévesztés, félrevezetés.

Úgy véljük, egy esetleges alaptalan döntésével a Kúria rendkívül kellemetlen helyzetbe hozza magát, ugyanis a folyamatban lévő perek hónapokon belül a Kúrián köthetnek ki. Ezek a perek már tartalmazni fogják a tényeket és a Kúriának akkor a tények alapján kell majd döntenie és elég nehéz lesz megmagyarázni majd a hazai és a nemzetközi közvélemény és a jogász szakma előtt, hogy miként és hogyan döntött korábban.

Érdeklődéssel és nagy figyelemmel várjuk a Kúria július 4.-i döntését.

 

Üdvözlettel:

 

Szabó József

a Hiteles Mozgalom egyik alapítója

 

Budapest, 2013.07.01.

 

 

 

ui: előző levelünk 

 

Tisztelt Kúria! 

 Szeretnénk érdeklődni a június 24.-én megtartott konferencia eseményeiről, előadásairól. Kik vettek rajta részt? Kialakultak-e eltérő álláspontok? Napvilágra kerültek-e az egymásnak homlokegyenest ellentmondó bírósági ítéletek? Született-e valami közös állásfoglalás a konferencia végén?

Szeretnénk jelezni, hogy a korábban ismertetett valótlan állítások a tegnapi tárgyaláson is elhangzottak. Ezek egy részét összesítettük:

http://www.youtube.com/watch?v=2sEglVkj5Do

Megismételjük a korábbi javaslatunkat, elengedhetetlenül szükséges konzultálni a devizahiteles érdekvédőkkel is. Lehetőséget kell hogy kapjunk arra, hogy a tényeket ismertethessük Önökkel, szembe állítva a félrevezető alaptalan állításokkal.

 Üdvözlettel:

 Szabó József  - a Hiteles Mozgalom egyik alapítója

 

Budapest, 2013.06.26.