Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.18

Orbán évértékelő és a devizahiteles probléma halmaz

orban-evertekel-es-devizahitel----kep.png

 

 

Részletek az MTI híradásából és a miniszterelnök honlapjáról:

 

A miniszterelnök 50 perces évértékelőjében beszélt…:

 

Kellő szerénységgel és mértéktartással, de mondjuk ki azt, hogy ez a nyolc év bizony jól sikerült.

 

Minden bizakodás mellett sem számíthattunk arra, hogy Matolcsy György ilyen ütemben és gyors eredményekkel alakítja át a nemzeti bankot. Köszönet érte!

 

Az elért eredmények között beszélt a pénzügyi kiszolgáltatottság megszüntetéséről…

 

Arra számítottam, sőt megköveteltem a gazdasági minisztereinktől, hogy célozzák meg a teljes foglalkoztatottságot, és hogy szabadítsák ki az eladósodott családokat a deviza- és egyéb hitelek csapdájából.

 

Az is elvárható volt, hogy új szabályokkal elérjék, hogy Magyarországon többet ne lehessen az embereket hitelekkel becsapni, kifosztani és élethosszig tartó adósságfizetésbe kényszeríteni.

 

Vagyis azt gondoltam és reméltem, hogy a gazdaságot helyreütjük, emelkedő pályára állítjuk, s az anyagi viszonyok tekintetében mindenki léphet legalább egyet előre. Arra viszont nem számítottam, hogy az életvitelünk, az életformánk, amelyben a kultúra, a sport és a művelődés mindig is fontos szerepet játszott, nyolc év alatt ilyen gyorsan regenerálódik. 

 

Kiemelte azt is, hogy nemzeti kézben van a bankrendszer több mint 50 százaléka…

 

Ma már nem vagyunk pénzügyileg kiszolgáltatva senkinek.

 

Szavai szerint "a függetlenségünk most megvan, de az nem olyan, mint a lekvár: nem áll el a polcon, időről időre meg kell védeni". Hallgatóságától azt kérte: ne feledjék, nem szabad az ország sorsát az internacionalisták kezébe adni.

 

Nemzeti kézben van a bankrendszer több mint 50 százaléka, és nemzeti tulajdonba került a magyar médiumok több mint fele is. Magyar bankrendszer és magyar médiumok nélkül nincs nemzeti függetlenség. Figyelmeztetem azonban magunkat, a függetlenségünk most megvan, de az nem olyan, mint a lekvár. Nem áll el a polcon, időről időre meg kell védeni. Ezért, kérem, ne feledjék: nem szabad az ország sorsát internacionalisták kezébe adni.

 

Ha ma azt mondják valakinek, Magyarország, akkor az Budapestre, a Balatonra, a szép magyar nőkre, a gulyáslevesre és a jó borokra gondol. Ha azt mondják, magyar politika, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Fideszre gondolnak, a kifinomultabbak a Fidesz–KDNP-re. Ez érthető, hiszen kétszer egymás után nyertünk kétharmaddal, és koalíciós kényszer nélkül kormányozzuk az országot. 

 

http://www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-evertekelo-beszede-2/

 

 

Orbán Viktor a 900.000 jelenlegi végrehajtásról, a több mint 350.000 befejezett ingatlan árverezésről, az idén várható több százezer kényszer ingatlan értékesítésről, és az ezzel járó a kényszer lakhelyelhagyásról és kényszerített (rendőri erőszak) kilakoltatásokról nem beszélt.

 

Kimaradt a bíróságok 7-8 éve tartó küszködése is a devizahiteles perekben az, hogy egyedi perekben a problémát nem lehet megoldani a Kúria egyik felső vezetője szerint az, hogy nem értik a magyar bírók az uniós pénzügyi fogyasztóvédelmi elveket. Nem tűnt fel Orbán Viktornak, hogy a bírók nem függetlenek, utasítások, elvárások alapján hoznak döntést. Szó sem volt a végrehajtók túlkapásairól, a közjegyzők visszaéléseiről.

 

Mindaz, amit tudunk, mind az, ami a devizahiteles vitanapon elhangzott - most nem került elő. Ahogy a kormánypárti oldalt tavaly év végén nem érdekelte a sorsunk, így most sem érdekli.

 

Meg kell mutatnunk március 11.-én a tüntetésünkön, hogy van velünk dolga a politikának és a következő kormánynak!

 

Kizárólag akkor érünk el sikert, ha kiállunk saját magunkért!

 

Fogadjuk meg Orbán Viktor alábbi, ma elhangzott szavait!

 

Nem vagyunk birkák,

akik csendesen

álldogálva várják,

hogy beteljesüljön rajtuk

a végzetünk.

 

Természetesen

harcolni fogunk,

és ha kell,

egyre erősebb

jogi fegyvereket

vetünk majd be.

 

Nekünk azonban nem csak "jogi fegyvereink" vannak!