Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.02.14

ez a megoldás? - devizahiteles elmeorvosi vizsgálata?

nepszava---elmeorvos---kep.png

 

"Müller Tihamér a hétfői tüntetés részeként egy petíciót kívánt átnyújtani a Szegedi Járásbíróság elnökének. Az iratot végül a sajtóosztály munkatársa vette át. A civil szervezeti vezető később a bíróság előtt, a tüntetésen hangszóróból kiáltotta világgá a petíció fő üzeneteit. Például azt, hogy a Kúria jogegységi döntései nem jogszabályok, és nem írhatnak fölül érvényes jogszabályokat, pláne nem az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi rendeletét. A bírák esküjükben tisztességes eljárásra, a jogszabályok betartására tesznek fogadalmat – ezt nem írhatja fölül a Kúria, vagy annak valamelyik vezetője utasítása.

 

Idézi a petíció azt a tájékoztatót is, amely a Pécsi Ítélőtábla honlapján volt látható, majd eltűnt onnan. 2016. április 8-án a devizahiteles perek eljárásjogi kérdéseiről tartottak konferenciát – az ott elhangzottakat foglalta össze a szöveg. Olyanok vannak benne, hogyan „kell kilőni” a devizahitelesek jogi érveit. „Itt már csak a kegyelemdöfést adjuk meg, vége a történetnek, csak az elszámolást kell elvégezni”. Ez a szöveg a devizahiteleseknek azt a vélelmét támasztja alá, hogy hiába perel bárki a devizakölcsön-szerződések érvénytelenségének ügyében, a bíróságoknak ki van adva, hogy ne ítéljenek a hiteladósok javára.

 

A Szegedi Járásbíróság hétfőn elrendelte a rágalmazással vádolt Müller Tihamér elmeorvosi vizsgálatát." 

 

 

A teljes cikk:

 

http://nepszava.hu/cikk/1120621-a-hitel-a-per-es-a-szuros-tekintet

 

Ismertek az állam tervei!

 

A "kilövésünk" és a "kegyelmedöfés" ellen, valamint a valótlan kúriai állítások visszavonása érdekében indítottuk kezedényezésünk. Kérlek támogasd - különben nekünk annyi...

 

A Kúria dolgozza át a devizahiteles jogegységi határozatait!

https://www.peticiok.com/a_kuria_dolgozza_at_a_devizahiteles_jogegysegi_hatarozatait