Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.11

Támogassa egyharmadrészt az Unió a közösség bérlakásépítést !!!

tamogassa-kozossegi---kep.png

 

 

Az elképzelés az MTI közleményben:

 

Budapest, 2019. május 10., péntek (MTI) - Az Európai Unió, az állam és az önkormányzatok által finanszírozott közösségi bérlakásépítést szorgalmaz az MSZP alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselője.

 

    Szanyi Tibor pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, az EU segítségével létre kell hozni egy európai pénzalapot - amelyhez egyharmad-egyharmad arányban járulna hozzá az EU, az állam és az önkormányzatok - elsősorban a fiatalok lakáshoz jutását segítendő.


    Elmondta, hogy 2017-ben a magyar kormányfő is aláírta Göteborgban a szociális jogok európai pilléréről szóló dokumentumot, amely alapvető emberi jogként tekint a lakhatásra, a magyar alaptörvényben azonban csak törekvésként szerepel a lakhatás biztosítása.


    Kitért arra, hogy az ellenzéki pártok az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezték, mert április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium. Hozzátette: Magyarországon még mindig megoldatlan a devizahitelesek problémája, amely közel 2 millió embert érint.


    Szanyi Tibor azt mondta, a devizahiteleket nem a szocialisták, hanem Orbán Viktor szabadította Magyarországra, amikor 2001 júniusában engedélyezte a jelzálogalapú devizahitelek felvételét. A szocialista politikus közölte, a parlamenttel most kimondatnák, hogy kisgyerekes családokat nem lehet utcára tenni.

bcl \ bhi \ bpt

MTI 2019. május 10., péntek 10:14

 

 

Részletesebben (7,5 perc):

 

 

 

„A közösségi bérlakásépítés, nem kizárólag az alsóbb társadalmi rétegeket megsegítéséről, hanem olyan szintű lakhatási válság felszámolásáról szól, amely “kicsiket, nagyokat, fiatalokat, időseket” egyaránt érint.”

 

„Az MSZP egy európai pénzalap létrehozását javasolja, amely a közösségi bérlakások építését szolgálja. Ebben a konstrukcióban az állam, az önkormányzatok, az EU egyenlő arányban vállalnák a finanszírozást. Kiemelte, ez nem kampánytéma, az MSZP a lakhatási válság hosszú távú megoldásán dolgozik.”

 

https://mszp.hu/hir/a_kilakoltatasok_miatt_az_orszaggyules_osszehivasat_kezdemenyezi_az_mszp