Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.09

A devizahiteles levelek 7 százalékát adták fel eddig a pénzintézetek

Budapest, 2015. április 9., csütörtök (OTS)  

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a vonatkozó jogszabály alapján 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek. A Magyar Postának csaknem 2,1 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. Eddig 149 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség alig több mint 7 százaléka.

 

elszamolas---posta---mti-ots---kep.png

 

A 2014. évi XL. törvény a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló jogszabály alapján a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket azoknál, akik deviza alapú (devizában nyilvántartott és forintban törlesztett) kölcsönt vettek fel, az elszámolást a pénzügyi szolgáltató 2015. március 1. napja és 2015. április 30. napja között köteles postára adni. Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek meg a fogyasztókhoz. Ebben az időszakban - a pénzintézetek által előre jelzett mennyiség alapján - a Magyar Postának csaknem 2,1 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. 2015. április 9-ig 149 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség alig több mint 7 százaléka.

Az előre jelzett 2,1 millió ajánlott-tértivevényes levélküldemény várhatóan 75-80%-a a kiküldési időszak utolsó két-két és fél hetében jelenik meg a Magyar Posta hálózatában.

A Magyar Posta felkészült a megnövekedett küldeménymennyiség kezelésére, ugyanakkor annak érdekében, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket, és ne legyen torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, fontos, hogy a pénzintézetek mielőbb kezdjék el feladni küldeményeiket. A folyamatosan átütemezett feladások miatt ugyanis egyre szűkebb idő áll a Magyar Posta rendelkezésére a kézbesítésére.

Magyar Posta Zrt.

 

http://ots.mti.hu/hirek/106016/a_devizahiteles_levelek_7_szazalekat_adtak_fel_eddig_a_penzintezetek