Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.02.08

Parlamenti vizsgálóbizottságot követelünk !

Tisztelt Jobbik Frakció!

        Tisztelt LMP Frakció!

              Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

 

Követeljük parlamenti vizsgálóbizottság felállítását a devizahiteles ügy alapos kivizsgálása érdekében!

 

Kérjük olvassák el a két kiadott mti közleményt és tanulmányozzák elemzésünket és három mellékletét.

Amennyiben meghiúsulna a parlamenti vizsgálóbizottság felállítása, javasoljuk civilek bevonásával közös frakcióülés megtartását a jobbikos és az lmp-és képviselők részvételével, nyitottan egyúttal az érdeklődő többi képviselő számára is.

 

Üdvözlettel:

 

Szabó József

Hiteles Mozgalom ügyvezető

Arany Liliom Alapítvány

 

koveteljuk---kep.png

 

2015. február 7., szombat 11:04


A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye

 

    Budapest, 2015. február 7., szombat (OS) - Parlamenti Vizsgálóbizottságot követelünk az úgynevezett devizahitelezés átvilágítására! A Devizaadósok Szövetsége - és a felhíváshoz csatlakozott civil szervezetek -  felszólítják a parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP elnökeit, Vona Gábor és Shiffer András országgyűlési képviselőket, hogy együttesen és sürgősséggel parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzék az úgynevezett devizaalapú elszámolást tartalmazó kölcsönügyletek engedélyezése, bevezetése, elterjesztése, illetve azok következtében az állampolgárok tömegeit ért károk tárgyában.


    A bizottság feladata, az úgynevezett "devizahitelezés" magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk okainak az állami, és személyi felelősök megállapítása. A devizaalapú elszámolású kölcsönügyletek kapcsán okkal feltételezhető, hogy azok egy nemzetközi csalás részei, melyben egyes bankok és korrupt állami tisztviselők  érintettek. A bizottság munkájába vonják be, a devizaadósok legitim – törvényes – érdekvédelmi egyesületeit, a kompetens fogyasztóvédelmi egyesületeket,  azaz a törvényes civil jogvédőket. A lakosság devizaadósság problémája, eladósítása nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy. Mi alulírott civil érdekvédők az igazságos és mindenki számára elfogadható megoldást, a parlamenti vizsgálóbizottság munkájától várjuk. Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége, Hiteles Mozgalom,  Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület, Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője. Továbbiak: www.devizaados.hu 
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

 

http://os.mti.hu/hirek/104106/a_devizaadosok_erdekvedelmi_szovetsege_kozlemenye

 

 

2015. január 24., szombat 21:18


Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye

 

    Budapest, 2015. január 24., szombat (OS) - A Hiteles Mozgalom is támogatja a Devizaadósok Szövetségének felhívását, hogy sürgősséggel álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság. A bizottság feladata kell legyen az úgynevezett "devizahitelezés" történetének magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk meghatározása, a személyi és intézményi felelősök megállapítása.


    Okkal feltételezhető, hogy a magyarországi  devizahitelezés egy nemzetközi csalás része, melyben hazai és nemzetközi bankok vezetői és korrupt állami tisztviselők érintettek. A parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP azok, akikről okkal feltételezhető, hogy nem érintettek ebben a nemzetközi pénzügyi csalásban, állami korrupcióban. Bízunk benne, hogy felhívásunkra kezdeményezni fogják a parlamenti vizsgálóbizottság gyors létrejöttét.

Nem kérdés már az sem, hogy a bankok kölcsöntermékeit senki sem ellenőrizte, hogy "nem volt deviza" a devizahitelek "mögött",  hogy a bankok tisztában voltak 2006 elején is azzal, hogy a forint gyengülni fog. Azzal is minden történéseket figyelő tisztában van, hogy a Kúria döntései önmaguknak ellentmondanak, így az erre alapuló törvények igazságtalanok, az adósok számára kárt okoznak. Elfogadhatatlan, hogy meg akarja a kormány akadályozni a pereinkben fény derüljön az igazságra. A bizottságban ott a helye a civileknek is.

Részletek: https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/

A felhíváshoz a Hiteles Mozgalom által szervezett devizahiteles szakmai fórumon több civil szervezet is csatlakozott.

2015 - Van miért küzdeni!

    Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

 

http://os.mti.hu/hirek/103721/az_arany_liliom_kozhasznu_alapitvany_kozlemenye