Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.02.08

Parlamenti vizsgálóbizottságot követelünk ! - 3. melléklet

3. számú melléklet   – 2015.02.08.

 

koveteljuk---3.-mell---kep.png

 

 

Az ember azt hinné, hogy a devizahitelést mostanában, 15 éve és itt Európában találták ki a bankok. Nem is hinné az ember, hogy a devizahitelezés nem mostani innovatív  „fejlesztése” a bankoknak és hogy már volt egy jóval korábbi „sikeres devizahiteles” időszak is.

 

A 80-as évek elején, amikor mi még a szocializmus alapjait raktuk le fáradtságos munkával, amikor még állami tervgazdálkodás volt, amikor „nyugatra” csak elvétve mehettünk és kötött devizagazdálkodás volt, számunkra nagyon-nagyon szűk lakossági-turista kerettel… Nos, ekkor már Ausztráliában pusztított a CHF devizahitelezés!

 

b---02.08--01.png

Ausztrália: a CHF hitelek értékesítése a 80-as évek elején történt,

utána CHF elszállt az ausztrál dollárhoz képest

 

 

 

 

 

b---02.08--02.png

Magyarország: a CHF hitelek értékesítése a 2001 és 2008 között volt,

utána CHF elszállt a forinthoz képest

 

 

 

Mindkét országban állították, állítják a bankok, hogy sejtelmük sem volt arról, hogy a CHF ennyire erősödni fog és természetesen minden információt megadtak a szerződéskötés során a szerződés devizakockázatairól az ügyfekeiknek.

 

Az csak teljesen „véletlen” egybeesés lehet, hogy mindkét országban a CHF hitelek értékesítése idején a CHF érzékelhetően gyengült a helyi devizához képest….

 

Ausztráliában 2001-ben készült egy film, mely a bankokkal és a devizahitel következményével foglalkozik. A Hallmark jóvoltából szinkronizálva van.

 

2001 az az év, amikor nálunk elindult a devizahitelezés. Tényleg teljesen elképesztő, hogy itt volt a szemünk előtt (szó szerint a szemünk előtt) a figyelmeztetés.

 

 

Készítettünk egy pár perces kedvcsinálót a filmhez, itt látható:

A devizahitelezés 30 éve is....

https://www.youtube.com/watch?v=RsFv63XAC2k&feature=youtu.be

 

A teljes film itt tekinthető meg:

The Bank – A Bank

http://www.magyarvagyok.com/videok/26-Movies/333047-A-bank.html