Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.26

Nem közelednek a devizahiteles álláspontok a Parlamentben az MTI szerint – 2022.február

 

nem-kozelednek---kep-01.png

 

Ízelítő az elmúlt pár nap devizahiteles parlamentiképviselői nyilatkozatából az MTI alapján. Most a politikusok nevét emelem ki.

 

Budapest, 2022. február 22., kedd (MTI) - Az április 3-i választáson dönthetnek az emberek arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyeresége a költségvetést gazdagítsa - mondta Csárdi Antal (LMP), a Belváros-Várnegyed ellenzéki képviselőjelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 

A politikus kifejtette: az MNB, "amikor hatalmas nyereséget zsebelt be - jellemzően egyébként a devizahitel-károsultak kárára -," abból alapítványokat hozott létre, "ami elvesztette közpénz jellegét", ezek az alapítványok pedig műkincseket és egyéb nagy értékű luxus- és fényűző eszközöket vásároltak.

    Felidézte: az LMP már 2016-ban kezdeményezte, hogy az MNB nyeresége legyen átvezetve a magyar központi költségvetésbe. Sajnálatos módon ezek a "nyereségként kiszervezett pénzek ma Matolcsy György családja és baráti körének a jólétét, a luxusát szolgálják", és ennek egyszer s mindenkorra véget kell vetni - jelentette ki.

    Hangsúlyozta: április 3-án "dönthetünk arról, hogy az a pénz, ami mindannyiunké", a költségvetést gazdagítsa vagy "Matolcsy György családját és annak baráti körét".

    Az eseményen Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke arról beszélt, hogy az MNB vezetése és "a fideszes luxuskormány" ugyanazt a játékot játssza: ülnek a devizahitelesek pénzén, de amikor az MNB veszteségbe látszik fordulni, már előre figyelmeztetnek, hogy ezt a veszteséget a magyar adófizetőknek kell kipótolniuk. Egy ezermilliárdos nagyságrendű megszorító csomaggal fenyegetik a magyar adófizetőket - jelentette ki.

    Úgy értékelt: az MNB alkalmatlannak bizonyult feladata ellátására, folyamatos kamatemelésekkel az inflációt nem sikerült megfékezni, és a hitelesek terhei folyamatosan növekednek. A forint rekordszintű gyengülésével szemben nemhogy ellenerőt nem támasztott akár a kormány, akár az MNB, hanem a működőtőkét idecsábítót pozitívumként kezeli - vélekedett.

    Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt mondta, az MNB a devizahitelesek kárán több száz milliárdot nyert árfolyamnyereséggel. A választóknak ezt látni kell, és a választásokon is múlik, hogy mikor lesz ennek következménye, "de hogy következménye kell, hogy legyen, az biztos" - hangsúlyozta.

 

bbkr \ bhi \ kvs

MTI 2022. február 22., kedd 15:59

 

 

 

 

LMP: a Völner-Schadl-ügy az elmúlt évek legnagyobb korrupciós botránya

 

    Az elmúlt évek legnagyobb korrupciós botrányának nevezte a Völner-Schadl-ügyet Csárdi Antal (LMP). Azt mondta: annak vádiratából egy maffiahálózat működésére lehet következtetni. 

    Szólt arról, hogy az egykori igazságügyi államtitkár 83 millió forintot vett fel, mégis máig szabad lábon van. Az ügyön azonban szerinte a legnehezebben az magyarázható meg, hogy az egész ügyet devizahitel-károsultak vagyonából finanszírozták.

    Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára válaszát úgy kezdte: "mivel ön Gyurcsány Ferenc szövetségese, kétségtelenül a korrupció szakértője". Szólt arról, hogy az ellenzék Szombathelyen egy gyanúsítottat indít a választáson, de arra is emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc ellen is indult büntetőeljárás, mégis részt vett az Országgyűlés munkájában.

    Répássy Róbert felidézte, hogy Völner Pál az ügy kirobbanásakor lemondott államtitkári pozíciójáról, és azt kérte a baloldaltól: politikusaik is vállalják a felelősséget az őket érintő ügyekben, például a városházáéban. Kijelentette azt is, hogy a devizahitelesekért ez a kormány a legtöbbet tette.

 

bet \ bcl \ bhi \ kvs

MTI 2022. február 21., hétfő 15:29

 

 

Jobbik: Mikor vállalja a felelősséget a kormány a károsultak kifosztása miatt?

 

    Z. Kárpát Dániel (Jobbik) visszataszítónak nevezte, hogy a gyanú szerint egy államtitkár és a vele összefonódott végrehajtók feltételezhetően tízmilliókkal "húztak le" kilakoltatás által fenyegetett családokat, és rendszerszinten évekig sarcolhatták a legnagyobb bajban lévő magyarokat.

    A járványügyi veszélyhelyzet okozta válság alatt amíg egész Európa segítette a munkavállalókat, Magyarországon zavartalanul folytak a kisnyugdíjasokat és minimálbéreseket terhelő 33, illetve 50 százalékos letiltások - mondta.

    Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában felhívta figyelmet arra, hogy a tárcának soha nem volt hatásköre a konkrét végrehajtásokra, azok felett a bíróság gyakorol törvényességi felügyeletet. A minisztériumnak nincs beleszólása abba, hogy kivel szemben rendelnek el végrehajtást és az hogyan hajtják végre - emelte ki.

    Hozzátette: a kormány számtalan intézkedéssel - például a végtörlesztéssel, az árfolyamgáttal, az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelen feltétellé való minősítésével, vagy épp a forintosításról és a magáncsődről szóló törvénnyel - segítette a devizahiteleseket.

    Az interpellációra adott választ az ellenzéki politikus nem fogadta el.

 

bss \ bzt \ kvs

MTI 2022. február 21., hétfő 17:01

 

 

Az elmúlt években a parlamenti képviselők, pártok álláspontjai:

 

DEVIZAHITEL A Parlamenti pártok tervei 2022 előtt

https://mek.oszk.hu/22600/22658/22658.pdf

 

A fentiek ismeretében el tudod dönteni, hogy mire számíthatsz ha marad Orbán rendszere, és mire akkor ha Orbán és hívei kisebbségbe szorulnak áprilistól a Parlamentben.

 

Az internet tele van álhírekkel, befolyásolási kísérletekkel. Tájékozódj hiteles forrásból és támogasd a devizahiteles civileket az SZJA 1%-val. A tavalyi eredményekről:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/egy-kicsit-rolunk/ami-a-szinesznek-a-taps--az-nekunk-az.....html

 

A Hiteles Mozgalom az Arany Liliom Alapítvány munkaszervezete.

 

Az SZJA 1%-ról idén ne feledkezz el! 

 

18144741-1-42  

 

Arany Liliom Alapítvány

 

A beérkező adományokat, most 2022 elején, reklám és marketing akciókra kívánjuk fordítani. 

Magnet Bank 16200216-00245469