Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.09

Koncepciós devizahiteles eljárások

elnezest---kep-01.png

 

 

„Végig gondolva az eltelt évek eseményeit, a koncepciós eljárás jut eszembe. Amikor megvan az elérendő cél, és mindent ahhoz igazítanak, hogy a célnak megfelelő ítélet szülessen.

 

„Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér”, figyelmeztet a közmondás. Elterjedt, hogy azért kerültek a devizahitelesek bajba, mert figyelmetlenek voltak, nem olvasták el a szerződés szövegét alaposan. Felelőtlenek voltak, mert nem vették figyelembe a kockázatokat. Ez alapvető része a koncepciónak. A törlesztőrészlet emelkedését az árfolyam emelkedése okozta, ez utóbbit pedig a 2008-as válság. Végül a koncepcióhoz tartozik, hogy a bankok végig minden jogszabályt betartottak, nekik is sok veszteségük keletkezett a devizahitelezésen.

 

Ez az a koncepció halmaz, mely nem dőlhet meg. Ezért nem vizsgálhat a bíróság, a pénzügyi fogyasztóvédelem, az ügyészség fogyasztói beadványokat. Azért készültek jogegységi határozatok és kúriai útmutatók, hogy szűkítsék a bírók szabadságát, függetlenségét.

 

A koncepciós eljárások a legsötétebb, legsúlyosabb 1950-es évekre voltak jellemzőek. Akkor a demokratikus „nyugati országoknak” (ahogy szüleink nevezték) nem volt lehetőségük lépni, mert itt voltak a szovjet csapatok, itt voltak a tankok.

 

Most viszont az Európai Uniónak nem csak van lehetősége lépni, hanem kötelessége is, hiszen uniós állampolgárokról és uniós irányelvek érvényesüléséről van szó.”

 

A teljes petíció és az összes melléklete itt érhető el:

 

https://mek.oszk.hu/22000/22032/

 

http://mek.oszk.hu/22000/22032/22032.pdf

 

Természetesen a petícióban alaposan megindokolom, hogy a hazai bírósági és fogyasztóvédelmi eljárásokat miért tartom koncepciós eljárásoknak. 

 

Elnézést Virág elvtárs ez az

ítélet....

 

Nemrég jött az értesítés az Európai Parlamentből:

„Petícióját a 0493/2021 számon vettük nyilvántartásba.”