Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.03

a szocik devizahiteles álláspontja - 2017.11.02.

rövid részlet az MSZP honlapjáról

2017. november 02. 17:45  

 

"Az MSZP a devizahiteles hajóágyú 2010-es elszabadulása óta folyamatosan arról beszél, hogy alapvetően nem a devizahitelekkel, hanem a forint árfolyamával van a baj. Amíg nem lesz kiszámítható gazdaságpolitika Magyarországon, addig nem normalizálódik a forint árfolyama, és kifizethető törlesztő részletek sem lesznek.

 

Az MSZP az árfolyamváltozás mögötti kormányzati felelősségnek megfelelően javasolta, hogy a devizahitelek forintra váltása legfeljebb az MNB által közzétett 2010. áprilisi átlagos árfolyamon történjen.

 

Az MSZP ennek keretében javasolta, hogy a kormány haladéktalanul zárolja a kormányzati luxus- és presztízsberuházásokra, kormányzati kommunikációra, stadionépítések támogatására, protokollra, tanácsadókra, és halasztható beruházási kiadásokra szánt több százmilliárd forintot kitevő költségvetési forrásokat. Ezen források felhasználásával a kormány hozzon létre egy, az önhibájukon kívül fizetési nehézséggel – elsősorban devizahitel-tartozásból eredő fizetési nehézséggel – küzdő természetes személyek támogatását szolgáló pénzügyi alapot, amely érdemi segítséget jelenthet az árfolyamkülönbség miatt megemelkedett törlesztő részletek fizetésében."

 

mszp---a-baj---kep.png

 

Érdemes megismerkedni az MSZP álláspontjával - főleg azért, mert nem vesznek részt a november 6.-i devizahiteles vitanapon a Parlamentben.

 

5+1 dolog, amit az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került devizaadósoknak tudni érdemes - MSZP

http://mszp.hu/hir/5_1_dolog_amit_az_onhibajukon_kivul_nehez_helyzetbe_kerult_devizaadosoknak_tudni_erdemes

 

A fenti cikk alapján úgy tűnik, fogalmuk sincs a szociknak sem a problémákról, sem arról, hogy mik folynak a hazai bíróságokon, sem arról, hogy mi van az EDE-kben az Unió bíróságán.