Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.02

A parlamenti bizottság üléséről kitiltva

 AZ ELUTASÍTÁS

 

Tisztelt Szabó József!

Gulyás Gergely alelnök úr megbízásából köszönöm megkeresését, amelyben részvételi szándékukat jelzik a Törvényalkotási bizottság következő ülésén. Sajnálattal kell tájékoztatnom arról, hogy a soron következő, a T/465. számú előterjesztést is tárgyaló bizottsági ülésen nem biztosítható a részvételük.

Tájékoztatom arról is, hogy a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló T/465. számú törvényjavaslat a Kúria jogegységi döntése jogkövetkezményeinek érvényesülését szolgálja. A devizahiteles probléma rendezése több lépcsőben történik. A szeptemberben benyújtásra kerülő, az ingatlanjelzálog alapú devizahitelek kérdését is véglegesen rendező törvényjavaslatról a kormányzat széleskörű egyeztetést fog tartani.

A Törvényalkotási bizottság ülését az alábbi linken keresztül élőben nyomon követheti: 
http://www.parlament.hu/elo-kozvetitesek

Üdvözlettel:

Farkas Vajk
Kabinetvezető
Alelnöki titkárság
Országgyűlés Hivatala

 

A VÁLASZUNK

 

Tisztelt Farkas úr!

 

 

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy annak ellenére, hogy minden Parlamenti bizottsági ülés nyilvános, nem engednek be a mai bizottsági ülésre. Éveken keresztül vettem részt személyesen több Parlamenti bizottság ülésein, nem volt alkalom, hogy elutasították volna jelentkezésemet, jelentkezésünket. Nem csak engem, a többi jelentkező civil szervezetet is szívesen látták.

 

Ha minket érintő bizottsági ülés volt, a bizottság elnöke általában meghívót küldött nekünk és több cicvil szervezetnek. Ez tavaly még így működött a Parlamentben.

 

Nem csak az említett kormányzati "széleskörű egyeztetésén" kívánunk részt venni, hanem a Parlamenti bizottságok munkájában is. 

 

Ismereteink szerint rajtunk kívül most több civil érdekvédő jelentkezését is elutasították.

 

Határozott véleményünk, hogy az érintett károsultak bevonása a megoldás kidolgozásába elengedhetetlen. Elfogadhatatlan, hogy kizárólag csak a tisztességtelen és törvénytelen szerződések százezreit megkötő, a lakosságnak több ezer milliárd forint kárt okozó bankrendszer lobby szervezetével, a Bankszövetséggel tárgyalnak.

 

 Gulyás Gergely Elnök úr több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy be kívánják vonni a tárgyalásokba a civileket is. Mi most ennek éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk.


Kérjük döntésük felülvizsgálatát.

  

Üdvözlettel:

 

Szabó József

Hiteles Mozgalom ügyvezető

 

Arany Liliom Alapítvány

 

KORÁBBI JELENTKEZŐ LEVELÜNK

 

Tisztelt Dr. Gulyás Gergely Elnök úr!

                  Tisztelt Törvényalkotási Bizottság!

 

A Parlament honlapjának tájékoztatása szerint a T/465 törvényjavaslat megtárgyalására a Törvényalkotási bizottság lett kijelölve.

      

T/465 A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről.

 

A Hiteles Mozgalom részéről ketten szeretnénk részt venni a bizottság ülésén és mindketten szeretnénk ezen az ülésen felszólalni.

 

Gulyás úr több riportban is szükségesnek tartotta a civilek bevonását a megoldás kidolgozásába. Vannak észrevételeink, vannak véleményeink szeretnénk ezeket ismertetni.

 

Kérjük, értesítsenek a bizottsági ülés idejéről és helyéről.

 

Kérjük, adják meg a bizottság titkárságának telefonos elérhetőségét.

 

 

Üdvözlettel:

 

Szabó József

 

Hiteles mozgalom ügyvezető

 

 

bizottsag-uleserol-kitiltva-2014.07.02.---kep.png