Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.05

A devizahitelről a képviselők - 2015.05.04.

AZONNALI KÉRDÉSEK

 

A jobbikos Z. Kárpát Dániel arról beszélt, hogy banki elszámoló levelek szerint tömegesen több a lakossági a tartozások mértéke, mint amit felvettek az érintettek. Értékelése szerint ez nem nevezhető elszámolásnak. Azt kérdezte, mit tesz a kormány, hogy rendezze a helyzetet és mi lesz a bankoknál maradt milliók sorsa.


    Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azt felelte: több millió embernek jelentett kiutat, hogy a kormány megállította a devizahitelezést, s jogilag és pénzügyileg is rendezte az ügyet. Kétmillió ügyfélnek küldenek levelet a bankok, amelyek 1000 milliárd forintot fizetnek vissza - összegezte, hozzátéve, hogy a törlesztés mértéke átlagosan 20-25 százalékkal csökkenni fog. Megjegyezte, hogy az elégedetlen ügyfelek 30 napon belül megindíthatják a jogorvoslati eljárást.

 

NAPIREND UTÁN:

 

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt vetette a kormány szemére, hogy engedi az árfolyam-különbözetet "rászakadni" a devizahitelesekre a piaci árfolyamon történő forintosítással. A hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását szorgalmazta.

 

Varga László (MSZP) is a devizahitelesek érdekében szólalt fel; a legnehezebb sorban lévőknek segítő döntéseket hiányolta, például a magáncsőd bevezetését.

 

 

 - ennyi és nem több –

 

                                                                                                             Az MTI beszámolója szerint.  

 

 

parlament-2015.05.04.---kep.png